Administratia Chereches a ingropat orasul in datorii. Cu cate milioane euro suntem pe minus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Municipiul Baia Mare se afunda tot mai tare in datorii. In ultimul an, acestea au crescut cu peste 1 milion euro. In timp ce primarul Catalin Chereches se lauda ca stam foarte bine cu banii, ca incasarile au crescut foarte tare, ca nu avem de ce sa ne plangem de datorii, cifrele spun altceva.

Recentul control al Curtii de Conturi efectuat la Primarie arata ca la finalul anului 2016, Baia Mare avea o datorie publica de aproximativ 16,2 milioane lei (3,5 milioane euro). Spre comparatie, in 2015, serviciul anual al datoriei se situa la 11,3 milioane lei (2,4 milioane euro).

Anul si milionul de euro. In ritmul acesta, e logic sa ne imaginam ca in prezent, dupa primele opt luni ale lui 2017, indatorarea a trecut bine de 4 milioane euro. Raportat la veniturile proprii (154,8 milioane lei, pentru 2016), gradul de indatorare este de 10,45%.

Pana acum, nimeni din administratia baimareana nu a ridicat problema datoriei publice. In schimb, avem liber la tocat bani. Fara numar. E suficient sa vedem ca anul acesta s-a alocat o jumatate de milion euro DOAR pentru Sarbatoarea Castanelor, iar banii nu ajung. Directorul economic a mai cerut 50 mii euro, brusc aducandu-si aminte ca trebuie promovat evenimentul, iar oaspetii din strainatate au nevoie de cazare si masa. Ajung 50 mii euro pentru asta? Probabil ca nu. Se va suplimenta din nou. Ne asteptam.

Pentru primarul Catalin Chereches avem o singura intrebare: de unde se vor achita datoriile? Pentru ca nu am remarcat vreo strategie de reducere a acestora?

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1