Administratia judeteana a purtat discutii pentru finalizarea bazinului de la Runcu  

Reclame home 1
Reclame home 1

In prezentarea facuta de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, in fata plenului CJ, acesta a vorbit despre proiectele de infrastructura edilitara, insistand pe necesitatea finalizarii bazinului de la Runcu, o prioritate pentru Maramures, se arata intr-un comunicat de presa al CJ Maramures.

Seful administratiei judetene a declarat ca a avut o intalnire atat la Bucuresti, cat si la Consiliul Judetean Maramures, cu Cristian Ciulbea, director al ABA Somes-Tisa, cu care a discutat despre proiectele din acest an si mai ales despre cele care vor fi finantate anul viitor, pe cursurile de apa din judetul Maramures.

In ceea ce priveste acumularea de la Runcu s-au purtat discutii cu Prefectura Maramures, cu prefectul Vasile Moldovan, iar valoarea estimata a lucrarilor este de aproximativ 450 de milioane de lei, 80% din lucrare fiind deja finalizata. Ar mai fi nevoie de aproximativ 100 de milioane pentru a finaliza acumularea de la Runcu macar la nivel de acumulare de apa, iar apoi, printr-o noua investitie sa se faca aductiunile de apa pentru Sighetu Marmatiei si pentru Valea Izei.

Presedintele Consiliului Judetean a aratat ca spera ca, la inceputul anului viitor, la intocmirea bugetului national, sa existe fie o suplimentare a finantarilor pentru bazinul Somes-Tisa, fie un amendament la legea bugetului de stat pe care sa il sustina parlamentarii judetului Maramures, pentru a avea aceasta suma alocata.

Seful administratiei judetene a subliniat faptul ca nu este o suma foarte mare, respectiv la cat s-a investit pana in prezent, ceea ce a ramas pentru Runcu este sustenabil si ar putea exista apa pentru locutorii de pe Valea Izei, care se confrunta cu acest deficit imens.

Gabriel Zetea a anuntat doua noi investitii in judetul Maramures pentru care exista finantare in 2017 si urmeaza licitatiile, respectiv lucrari de regularizare a raului Buleasa, in Salistea de Sus, o lucrare pe care autoritatea locala o cere de foarte multi ani si amenajarea raului Vasnita in Poienile de sub Munte. Ambele lucrari se ridica la valoarea de aproximativ 30 de milioane de lei, sume importante care vor intra in judet incepand cu anul 2017.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. adi s

    Dupa mintiuca lui Zetea,ar fi oprit lucrarile si ar fi receptionat lucrarea asa.Pai sa scoata un împrumut sau sa se asocieze cu cineva in stare sa termine proiectul si din castigul din energia electrica si certificatele verzi cred ca in vreo 10 ani cele 20 de milioane de euro se amortizeaza ( u.a.t-urile ar putea cumpara energie prin firmele partenere C.J,la preturi mici ),ca doar energia se vinde cu 10 bani kwatul,10 bani pune furnizorul ( dubleaza pretul),20 de bani distribuitorul ( adica cat costa productia si dublarea pretului de catre furnizor ( e greu sa emiti facturi ) si inca vreo 8 bani statul prin TVA.Deci de la 10 bani productia hidro ajunge la 58 de bani la consumatorul final.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole