Administraţia Naţională ”Apele Române” a aplicat în acest an amenzi în valoare de peste 20 de milioane de lei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Inspectorii Administraţiei Naţionale “Apele Române” au aplicat, în acest an, amenzi în valoare de peste 20 de milioane de lei, cu aproape 60% mai mult decât totalul amenzilor aplicate anul trecut, a anunţat luni instituţia într-o postare pe Facebook, informează AGERPRES.

“Amenzi de peste 20 milioane de lei pentru toţi cei care au încălcat legea în acest an. Cuantumul aplicat este cu aproape 60% mai mare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, potrivit Administraţiei Naţionale “Apele Române”.

Amenzile în cuantumul cel mai mare au fost aplicate pentru exploatări ilegale ale agregatelor minerale.

“Cei 133 de inspectori au intensificat controalele la nivel naţional şi au aplicat amenzi mai aspre: peste 7 milioane de lei pentru exploatări ilegale a agregatelor minerale; peste 5 milioane de lei pentru operatorii de plajă care nu au respectat condiţiile contractuale; peste 2 milioane de lei pentru evacuarea apelor uzate neepurate sau insuficient epurate; peste 1 milion de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor pe maluri sau pe cursurile de apă”, se precizează în comunicat.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate în bazinele hidrografice Mureş, Argeş-Vedea, Someş-Tisa, Siret şi Dobrogea-Litoral, potrivit Administraţiei Naţionale “Apele Române”.

În 27 de cazuri au fost sesizate instituţiile de cercetare penală, iar pentru 9 dintre acestea s-a propus suspendarea activităţii, se mai arată în comunicatul Administraţiei Naţionale “Apele Române”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *