Administratia Putin le cere rusilor sa renunte la Facebook

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Facebook_2482983bDupa ce Facebook a blocat conturile catorva personalitati proeminente din Rusia, un consilier al presedintelui Vladimir Putin a sfatuit utilizatorii rusi ai retelei sociale sa-si abandoneze conturile si sa se aboneze la alternativele rusesti ale acesteia.

Igor Segolev a declarat ca asa nu se vor trezi, la randul lor, cu conturile blocate, relateaza agentia Tass, citata de Moscow Times, transmite ziare.com.

Motivul pentru care conturile rusesti au fost blocate este folosirea unui termen peiorativ la adresa ucrainenilor, “khokhl”. Termenul este folosit de multa vreme, atat de rusi, cat si de ucraineni, iar intelesul sau depinde de cine il utilizeaza – rusii il folosesc cu sens peiorativ, ucrainenii ca o forma de identificare, diferentiindu-se astfel de rusi. Dupa anexarea Crimeii, termenul a capatat insa sens peiorativ, fiind taxat de reteaua sociala.

La sfarsitul lui iunie, Eduard Bagirov, scriitor rus cunoscut pentru conservatorismul sau, a avut accesul la Facebook blocat pentru o saptamana, dupa o postare in care folosea termenul la adresa ucrainenilor. La fel au patit si altii care au scris, folosind termenul, despre ucraineni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1