Adrian Nastase, plangere la CSM impotriva lui Traian Basescu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fostul premier Adrian Nastase a solicitat luni Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa sesizeze Inspectia Judiciara in cazul unei declaratii facute de presedintele Traian Basescu la un post de televiziune in ziua in care Nastase a fost condamnat la inchisoare, scrie Agerpres.

„Va rog sa sesizati Inspectia Judiciara (in masura in care nu exista deja o auto-sesizare) cu urmatorul aspect: In dimineata de 6 ianuarie 2014, in cadrul unei emisiuni televizate, la B1TV, intre orele 11 si 12, Presedintele Romaniei, Traian Basescu a afirmat Nastase a reusit sa instituie un sistem clientelar care a fost si este extrem de greu de dislocat.

Intamplator sau nu, la ora 16.30, Completul de cinci judecatori penal al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, condus de judecatorul Ionut Matei, a pronuntat sentinta in dosarul nr. 1919/1/2013, adaugand o condamnare pentru fapte de coruptie, fapte pentru care am fost achitat prin penala nr. 474 din 30 martie 2012”, se arata in sesizarea trimisa de Adrian Nastase catre CSM si postata pe blogul personal.

Nastase a cerut CSM sa constate ca, in momentul in care seful statului a facut acea declaratie, dosarul era nefinalizat si astfel a fost incalcata independenta justitiei.

„Va rog sa constatati ca Presedintele Romaniei a facut o afirmatie, in contextul in care dosarul era nefinalizat, afectand, in acest fel, independenta justitiei. Din comentariul public al presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, din ziua de 16 ianuarie 2014, in legatura cu decizia CSM, am inteles ca premierul Victor Ponta ar fi afectat independenta justitiei spunand, inainte de finalizarea dosarelor, ca George Becali sau Relu Fenechiu sunt, in esenta oameni buni, ceea ce putea afecta independenta judecatorilor. In mod similar, in conditia in care Presedintele Romaniei, inainte de pronuntarea sentintei, a afirmat, in esenta, ca sunt un „om rau”, in mod evident aceasta afirmatie a afectat independenta justitiei”, a scris fostul premier in sesizarea adresata CSM.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2