Adrian Oros: Stategia ministerului privind produsele traditionale va fi imbunatatita

Reclame home 1
Reclame home 1

Strategia Ministerului Agriculturii privind produsele traditionale va fi imbunatatita, astfel incat acestea sa fie promovate cat mai bine la nivel european, a declarat, joi, ministrul de resort, Adrian Oros, la deschiderea Targului de Craciun organizat in curtea MADR, informeaza AGERPRES.

„Eu si colegii mei ne dorim sa promovam cat mai bine (produsele traditionale romanesti n.r.). Exista o strategie a ministerului pe care am gasit-o si pe care o sa o imbunatatim in legatura cu produsele traditionale, exista legislatie in domeniu, sunt cateva produse inregistrate la nivel national si avem 7 produse inregistrate la nivel european, cu Indicatie Geografica Protejata (IGP) si Denumire de Origine Protejata (DOP) mai avem inca patru produse in evaluare la Comisia Europeana – Placinta dobrogeana, Cascavalul de Saveni, Salata de icre de stiuca si Salata de icre de crap”, a spus ministrul.

El a precizat ca a organizat acest targ in curtea Ministerului Agriculturii la cererea producatorilor, dar si din dorinta de a lega simbolistic produsele traditionale de sarbatorile Craciunului.

„Am organizat acest targ in curtea Ministerului Agriculturii la cererea participantilor de data trecuta, dar si din dorinta noastra de a lega simbolistic sarbatorile Craciunului – pentru ca in multe zone din tara exista aceasta traditie foarte puternica – de produsele traditionale, de produsele romanesti si de a expune produsele, in primul rand bucurestenilor”, a subliniat seful MADR.

Adrian Oros a degustat mai multe produse traditionale precum sorici, slanina, cozonac si palinca.

Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a deschis, joi, Targul de Craciun organizat in curtea MADR, in perioada 19-23 decembrie 2019, unde bucurestenii vor putea degusta si cumpara produse agroalimentare romanesti aduse de peste 30 de producatori, insa vor putea redescoperi si traditiile specifice Sarbatorilor de iarna.

Programul de vizitare al targului este intre orele 8:00 – 18.00, iar in ultima zi, 23 decembrie, pana la ora 16:00.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole