Adrian Todoran: “Iohannis prefera 547 de parlamentari, in loc de 300”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

todoran adrian,,Suveranitatea nationala apartine poporului roman.’’ Este prevederea constitutionala ce a devenit o realitate in ultimele zile.  Unitatea i-a facut pe oameni sa-si constientizeze adevarata putere si sa doreasca reformarea politicii romanesti.

Dupa demisia lui Victor Ponta si implicit a intregului guvern, atentia protestatarilor s-a indreptat inevitabil inspre forul legislativ al tarii. Parlamentul a fost perceput in ultimii ani ca o adevarata enclava unde coruptia, mediocritatea si nepotismul au reprezentat stalpii de baza ai sistemului.

Nu este prima data cand societatea incearca sa schimbe structura parlamentului, s-a vrut asta si in 2009, cand 7,7 milioane de romani au votat reducerea numarului de parlamentari la 300. Cu toate acestea, in mod paradoxal alegerile din 2012 ne-au adus un parlament supra-dimensionat cu 588 de membri, marea lor majoritate reprezentand monstruoasa coalitie USL. De atunci si pana in prezent, PSD si PNL au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a pastra numarul mare de parlamentari si a nesocoti vointa populara.

In 2015, PSD si PNL au adus o noua modificare a legii alegerilor parlamentare, astfel incat sa revina la votul pe lista. Legea a trecut de Parlament si a fost promulgata de Presedinte. Nimeni nu a contestat noua lege la Curtea Constitutionala a Romaniei. Daca ar fi facut-o, foarte probabil ar fi avut castig de cauza. Cu alte cuvinte, Curtea Constitutionala ar fi obligat Parlamentul sa introduca in lege si prevederea referitoare la numarul de 300 de parlamentari. Temeiul era unul foarte simplu, respectarea suveranitatii poporului, exprimata prin referendum in 2009.

Evident ca nu s-a gasit un grup de senatori si deputati care sa conteste aceasta norma, dar in mod surprinzator nu a facut-o nici presedintele Klaus Iohannis, preferand sa promulge legea. Putem spune ca am avut de-a face cu un act de complicitate din partea lui Iohannis, alegand sa sprijine parlamentarii in detrimentul interesului national? Raspunsul il gasim acum in strada, Iohannis face cunostinta cu furia natiunii.

In prezent, Romania are 547 de parlamentari, un numar mult prea mare pentru un stat cu o populatie de 21 de milioane de locuitori. Lucrurile devin si mai evidente cand ne gandim ca Polonia are 560 de parlamentari la o populatie de 38 de milioane de oameni. Miscarea Populara vede in schimbarea actualei clase politice o reala solutie la rezolvarea principalelor probleme ale tarii. Sustinem reducerea numarului de parlamentari la cel mult 300 precum si alegerea primarilor din doua tururi.

De asemenea, Miscarea Populara invita in randurile sale oamenii de buna credinta care vor sa contribuie la modernizarea intregii societati si a fiecarei comunitati in parte.

Adrian Todoran, Presedinte – Miscarea Populara Maramures
             

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. Ion BEUCA

  La Referendumul din 2009, 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari. Parlamentul unicameral poate fi instituit numai prin schimbarea Constitutiei Romaniei. Asta daca se doreste respectarea suveranitatii poporului. Reducerea numarului de parlamentari poate fi realizata, dar cu pastrarea celor doua Camere ale Parlamentului. PMP-ul ataca la nimereala, de parca Traian Basescu ar fi vreun inocent ratacit prin politica romaneasca.

  Reply
  1. dilau

   prietene ion beuca, poate ne spui si noua -acum -de unde sa te luam?. putere/opozitie sau mai asteptam putin?.:)))).

   Reply
   1. dilau

    prietene ion beuca, bun raspuns electoral. :)))) auzi, acum pe bune, unii zic ca noul premier e omul lui johannis si pnl, altii ca ar fi omul lui basescu. beleaua e ca mai exista citiva, adevarat ca putini, care cred ca se pune la cale un usl2 -fara tonta si crinu dar durabil de data asta -. ai peste 25 de ani in politica – aia dinainte de 90 nu se pun :))) – care e parerea ta?.

    Reply
  2. gheorghe

   bre badie Beuca. io-s de pasta deal la o zvirlitura de ciomag de batatura lui mata si io ti-oi spune oarecate si mata bag sama te-i supara. Mno asa. Mai intai spune mata de ce mergi la lucru la consiliu la judet imbracat ca un tractorist? n-ai mata un cabat si camese cu cravata? aista-i respect pentru fonctie sa areti ca batu Marin cand raneste grajdu? da nu esti singuru ca asa e si corin cela breneru si fostul primas de cavnic si mai sunt din astia care par luati din curte de la colhoz. si nu-mi spune ca nu conteste, io vazui in alte locuri si tari unde consilieru e om important si se respecta dar voi ca niste comunisti mirlani nici macar sa va respectati nu puteti. si dom zetea fara gatlegau de parca ar fi la 1 mai in 69. ce v-a deranjat la cap de nu puteti fi mai cu staif? cat despre pruncu asta cu hang pitigaiat, o uitat cand baga mandrele pe la usa din dos sa alimenteze cazanu lu corin si man dupa sedintele de pdl, numa tinerele cu pirostriile legate. aista na fa nimic ca n-are vlaga doar latra ca Janos cainele finului ala batrin si fara dinti. cainele nu finu. si sa stii mata ca daca mai apari pe sticla asa ca la aprozar votu meu nu-l mai vezi . veci pururi amin.

   Reply
 2. andreipop

  Am avut si basesc dreptate odata.trebuie respectata decizia multimi.maxim 300 doar am votat.iohanis e mana in mana cu psd-ul.rusine .pacat ca te-am votat iohanis

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *