Adrian Todoran, presedintele PMP Maramures: “Ponta si PSD dau banii romanilor la straini”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

adrian todoranDupa ce in ultimii trei ani, perioada in care a detinut functia de prim-ministru, s-a remarcat prin nepasare si incompetenta, Victor Ponta, pe final de mandat s-a decis sa mai dea inca o palma tarii pe care o conduce, interesele strainilor fiind si acum mai importante.

Exploatarea zacamintelor de petrol si gaze romanesti reprezinta un mijloc imbogatire pentru companiile din afara tarii. Cel mai mare operator in aceasta industrie fiind OMW Petrom, societate detinuta in proportie de 51% de catre investitorul austriac si doar 20,6% de catre statul roman. Trecand peste faptul ca sumele de bani obtinute din redevente sunt infime comparativ cu profitul austriecilor, iar recalcularea redeventei a fost amanata inca pentru cativa ani, ramanand astfel mult sub media europeana, vreau sa aduc in discutie un aspect si mai interesant.

Anul acesta, prin Ordonanta de Urgenta nr. 30/2015 si Hotararea de Guvern nr. 151/2015, OMW Petrom urmeaza sa primeasca de la statul roman nu mai putin de 90,8 milioane de euro, reprezentand rambursarea unor investitii.
Gravitatea acestei masuri consta in faptul ca toti acesti bani trebuiau sa vina de la cei care incaseaza si majoritatea profitului, statul roman avand doar 20,6% din actiuni.

Transparenta si corectitudinea acestei decizii lasa mult de dorit, complicitatea lui Victor Ponta cand vine vorba de avantajarea OMW Petrom, fiind deja bine cunoscuta. Interesele meschine ale guvernului PSD, ajung sa goleasca vistieria nationala, nemaiexistand bani pentru problemele reale ale tarii, drumuri, scoli, spitale.
De ce oare nu au putut sa aloce o suma asemanatoare si catre mediul antreprenorial, sa sprijine investitiile romanilor si nu doar a corporatiilor straine. Bataia de joc a guvernarii Ponta este cu atat mai evidenta cand realizezi ca programul tinerilor debutanti in afaceri (SRLD) beneficiaza de numai 4 milioane de euro, doar trebuie sa prospere altii si nu proprii tai cetateni.

Asistam practic la continuarea jafului inceput odata cu privatizarea Petrom in timpul guvernarii Nastase si la spolierea economiei nationale de catre actuala guvernare psd-ista in frunte cu rusinea europei, unicul premier trimis in judecata, Victor Ponta. Este indubitabil ca situatia in care se gaseste Romania este una fara precedent, iesirea din aceasta criza reprezentand-o doar inlocuirea celui care se afla in fruntea guvernului. Dupa ce s-a compromis pe sine ca om si politician, nu trebuie lasat sa mai pericliteze si viitorul Romaniei.

In calitate de cetatean si presedinte al Miscarii Populare Maramures ii cer demisia lui Victor Viorel Ponta!

Adrian Todoran, Presedinte Miscarea Populara Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. aiurea

    zici adi todoran si tragi apa…du te ma si vinde parfumuri si huse ca nu e de tine politica…faci si tu ca dolha, te plimbi pe unde ai un ciont de ros numa ca diferenta intre tine si dolha e ca, ala avea si bani…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *