Adrian Todoran: “PSD vrea sa limiteze implicarea tinerilor in politica”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

poza TodoranAdrian Todoran, presedintele PMP Maramures, critica propunerea parlamentarilor PSD, care doresc interzicerea evenimentelor de natura politica in cadrul campusurilor studentesti. Daca pana in momentul de fata legea prevede ca fiind nelegale doar activitatiile cu un caracter politic in institutiile de invatamant si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale, deputatii Partidului Social Democrat vor sa le introduca in sfera ilicitului si pe cele din cadrul campusurilor aferente unitatilor de invatamant.

“Este vorba de o propunere legislativa (505/24.06.2015) a treisprezece parlamentari PSD prin care se incearca privarea studentilor si elevilor majori de a participa la activitati politice.Concret, se doreste modificarea art. 7 alin 1 din Legea Educatiei Nationale, prin interzicerea desfasurarii evenimentelor de natura politica in cadrul campusurilor studentesti.

Consider aceasta initiativa ca fiind una aberanta si sfidatoare la adresa studentilor, putand spune ca PSD incearca o incalcare a dreptului la informare.Caminele reprezinta un spatiu locativ, facand parte din viata privata a tinerilor si nu li se poate interzice participarea la activitati cu un caracter politic”, a spus Adrian Todoran, presedintele PMP Maramures.

Reprezentantii PMP au mai punctat faptul ca partidele politice nu sunt asociatii interzise de lege, ba dimpotriva ele indeplinesc un scop garantat de Constitutie, promovand valorile si interesele nationale, pluralismul politic si contribuie de asemenea la formarea opiniei publice.

“Stim cu totii ca in statele puternic dezvoltate, cu o democratie consolidata, studentii sunt direct implicati in campaniile electorale iar oamenii politici isi prezinta candidatura si mesajul politic tocmai in aceste campusuri, spunandu-le totodata despre importanta participarii la vot si necesitatea implicarii lor in viata politica.

De ce oare in Romania se incearca tocmai contrariul, nedorindu-se educarea tinerilor in spiritul democratiei ? Raspunsul este unul singur, frica social-democratilor de pierderea alegerilor din 2016 pe fondul unei prezente semnificative la vot a tinerilor, cunoscandu-se de altfel ca optiunea lor politica nu va fi PSD”, a mai adaugat Adrian Todoran.

Partidul Miscarea Populara (PMP) sustine implicarea generatiei tinere in politica, considerand ca doar prin ei se va reusi schimbarea actualei clase politice si invita sa se alature acestei cauze pe toti cei care cred intr-o politica facuta de tineri si pentru tineri.

Biroul de presa PMP Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

14 Comments

 1. Muresan Marcel

  va dati seama ca nu le convine implicarea tinerilor in politica.ei fiind sustinuti in principal de persoane in varsta cu o inteligenta sub medie.din punctul lor de vedere,doar aceia ar trebui sa si aiba drept de vot.

  Reply
  1. dilau

   prietene muresan marcel, multi dintre noi lucram la “cucu”, dar deviza acestei firme este “… bani si mult de lucru “. e totusi o mica/ mare diferentza.:)))).

   Reply
 2. Cristian

  Inca o dovada ca PSD tot comunist a ramas, ciuma rosie trebuie eradicata. Ma intreb de ce oare doar PMP a avut o reactia asupra acestei initiative absurde, restul partidelor unde sunt ? Unde e acum interesul national a lui Oprea sau Gorghiu cu liberalii ei ?
  Vad ca doar Basescu si PMP fac opozitie, restul sunt doar complici.

  Reply
  1. cristi

   tizule ai capiat, tu vezi salvarea natiei si asanarea politicului prin basescu si partidul udrist? despre ce vorbim aici si care tineri ca is toti cheliosi si uzati ca niste opinci. iar oprea e un dobitoc prostanac in timp ce gorghiu o podareasa.

   Reply
 3. gelu

  dle todoran, zbaterea asta a pmp este desueta. subiectele abordate nu intereseaza electoratul si daca nu intelegeti ca udrea a compromis partidul inseamna ca aveti o problema. Oamenii vor sa auda altceva nu ditirambe semiintelectuale in care faceti teoria politicului perdant. daca pmp nu va fuziona cu dreapta sau stanga va dispare si asta e realitatea pe care trebuie sa o acceptati. dar stanga nu vrea pe oricine iar la noul pnl nu aveti intrare. asta e rezultatul alaturarii imaginii unui partid de circumstanta cu un cuplu compromis, basescu-udrea. iar cu un lider obez si confuz nu aveti nici o sansa.

  Reply
 4. Vasile

  “Caminele reprezinta un spatiu locativ, facand parte din viata privata a tinerilor si nu li se poate interzice participarea la activitati cu un caracter politic”

  E un argument lipsit de logica. Ducand rationamentul la absurd, in viata privata poti face orice, inclusiv sa fabrici bombe fara ca aceasta sa poata fi considerata infractiune. Li se poate interzice participarea la activitati cu caracter politic in campus. Mai mult decat atat, ei nu sunt proprietari, sunt chiriasi in campus iar proprietarul le poate interzice, cum poate sa le interzica sa-si bea mintile pana dimineata.

  Reply
 5. george

  Alo,domnilor se va sfarsi cu aceste partide mari,cred ca poporul sa saturat de udrea,dragnea,ponta ,nastase,iliescu blaga , cred ca poporul vrea oameni tineri in politica,dar se vede cum ridica capul tinerii cum repede 100 de destepti sar sa il atace si te miri de ce raman doar epavele in politica ca tineretul nu este incurajat sa ramana in politica nu i sustine nimeni si nici un partid.partidele care vor sustine tineri acelea merita votul nostru!!! tinerilor nu va descuraja ocupati posturile si la psd si la pnl si la pmp.Apropo gelu, pmp-ul sincer chiar are viitor(parerea mea)am votat pnl-ul dar sunt dejamagit, voi vota PMP-ul!

  Reply
 6. alex84

  pt cei care critica,de ce nu va implicati voi in politica,dac ala nu-i bun,celalalt nu-i bun,toti nu sunt buni.implicativa voi in politica indiferen de partid,doar implicativa si atunci nu o sa mai fin condusi de udrea,ponta ,sova blaga. implicativa nu criticati de pe margine!

  Reply
  1. Vasile

   Pentru ca daca intri in cocina, te mananca porcii. Cand politica nu va mai fi o cocina in care tot felul de neinspraviti ajung sa conduca atunci, cu siguranta, politica va atrage si oameni seriosi. Consider ca un neica nimeni ca Moroz, un analfabet ca Mandra, o fosta ospatarita ca Moga, un om lipsit de curaj si atitudine ca fotograful Ilies, nu au ce cauta in Consiliul Local. Dar, pentru lumea politica, acesta este standardul. Or un profesor, un doctor, un inginer serios, un jurist foarte bun, nu vor accepta niciodata sa scrie texte pentru handi-bandi astia, ca sa ajunga ei in functii si sa nu faca nimic. Nu ca nu ar vrea sa faca ci pentru ca nu au mijloace. Intelectuale.

   Reply
 7. STEKO

  Un lucru definitoriu pentru comunism era disprețul complet pentru cetatean. cetateanul era doar o mica rotita care lucra pentru fericirea aparatului de partid si stat. cum ne dam seama ca in romania acest dispret nu e la aceleasi cote?De 8 luni suflu si in iaurt.Incerc sa cred ca se poate schimba ceva…dar nimic si nimeni nu ma prea convinge…Naspa momentu’…pentru ca eu de moment cred ca nu mai avem un aparat de partid ci zeci de aparate de intretinut(citeste daca vrei:institutii de stat,de-alea care sug bani,nu servesc nimanui,poate doar potentatilor).Poate ma insel,dar eu nciodata n-am simtit ca cineva m-ar reprezenta,cineva m-ar apara sau cineva s-ar ruga pentru mine.Si am senzatia ca nu sint singurul…Poate ne ,,lamuresti”…

  Reply
  1. nicu

   Lideri ai topului celor mai prost plătiţi angajaţi din România sunt salariaţii din judeţul Harghita. Aceştia primeau, la finalul anului trecut, din partea patronilor pentru munca prestată un salariu mediu net de 1.064 lei, cu 474 lei mai mic decât media naţională.
   Pe al doilea loc în acelaşi clasament se află sucevenii al căror câştig era, la aceeaşi dată, cu doar un leu mai mare, ei fiind urmaţi în top de către angajaţii firmelor din Botoşani, din Vaslui şi din Maramureş, potrivit datelor INS.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *