septembrie 22, 2019

Adrian Vasilescu: Bancile ar trebui sa-si completeze echipele cu psihologi si sociologi

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale, considera ca a sosit momentul ca bancile comerciale sa angajeze psihologi sau sociologi, care sa studieze si comportamentul clientilor, pe langa aspectul tehnic legat de bonitate, conform Agerpres.

“Eu am spus-o dintotdeauna, si este un punct de vedere personal, iata ca este timpul sa faca bancile ceea ce cred eu ca trebuiau sa faca de vreo zece ani incoace. Si anume, sa-si completeze echipele de consultanta, sa angajeze psihologi, sociologi, economisti, care sa studieze si psihologiile oamenilor si nu numai calitatea activului”, a declarat, joi, Adrian Vasilescu, la Digi 24, intrebat despre reactia clientilor la propunerea avansata de Guvern, de reducere a ratelor la credit cu 50%, pentru persoanele cu salariul de pana la 1.610 lei.

Consilierul guvernatorului Mugur Isarescu a spus ca nu se stie in ce masura au inteles chiar bancherii cum va fi aplicata masura si efectele acesteia, insa el a apreciat-o ca fiind pozitiva.

“Este o solutie pe care o banca o poate sau nu accepta, dar in ceea ce priveste echitabilitatea, masura este de o alta natura. Niciodata nu poate sa fie o masura echitabila, atunci cand este vorba de categorii de oameni cu venituri diferite. Eu cred ca este o masura buna.

Nu stiu in ce masura bancherii respectivi (cei care au declarat ca nu sunt de acord n.r.) au inteles despre ce este vorba. Probabil nu sunt bine informati. Nu pot sa ma pronunt in legatura cu un raport de cauzalitate sau de efect”, a subliniat oficialul BNR.

Reclame home 1
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *