Adunati resturile menajere pe care le faceti in paduri atunci cand iesiti la picnic! Jandarmii maramureseni vin cu recomandari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Jandarmii montani maramureseni sunt prezenti in zona statiunilor montane si pe traseele turistice din judet pentru prevenirea si combaterea infractiunilor, dar si pentru salvarea celor aflati in dificultate. Totodata, jandarmii recomanda turistilor sa adune gunoaiele menajere pe care le fac in paduri si sa nu distruga mediul inconjurator prin diverse actiuni neconforme cu protejarea acestuia.

Maior Radu Vasile, purtator de cuvant Jandarmeria Maramures: ”Tinand cont de faptul ca in aceasta perioada unele persoane doresc sa desfasoare activitati in aer liber, jandarmii maramureseni reamintesc cetatenilor sa respecte prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii si eliminarii impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic. De asemenea, iubitorii de drumetii montane sunt sfatuiti sa respecte regulile muntelui, sa nu lase in urma lor resturi menajere depozitate in spatii neamenajate si sa nu distruga mediul inconjurator prin diverse actiuni neconforme cu protejarea acestuia, sa fie echipati adecvat, cu bocanci si cu un rucsac cu strictul necesar, sa nu aprinda focul in locurile neamenajate, sa nu distruga semnele de orientare turistica ale traseelor si sa nu intre cu autoturismele in zonele marcate, sa nu se abata de la traseele marcate pentru a nu intampina probleme nedorite. Este indicat ca inainte de inceperea unui traseu, acestia sa anunte jandarmii montani din zona cu privire la numarul de participanti, precum si ruta / traseul turistic pe care urmeaza sa-l parcurga.”

Pentru orice problema intampinata in zona montana, cetatenii pot sa apeleze cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani.

Foto: Cristian Niculescu Tagarlas-FB, Jandarmeria Maramures

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2