ADVERTORIAL: Corfu, insula statiunilor perfecte pentru vacante de vis

PNL

Fara nicio indoiala, se poate spune despre Corfu ca este o insula a carei identitate multiculturala isi are radacinile intr-un trecut mitic ce forfoteste de evenimente istorice. O simpla plimbare pe malul marii aproape te poate convinge ca legenda cu privire la iubirea dintre Nimfa si Poseidon este adevarata, pentru ca insula pare a fi un taram al zeilor.

Corfu este o insula din Marea Ionica situata intre coasta vestica a Greciei si Italia. Gratie numerosilor maslini care cresc aici, insula Corfu si-a castigat renumele de “Insula Verde”.

Insula prezinta multe atractii pentru orice fel de turist: coasta nordica si estica se adreseaza celor care vor sa se bucure de sporturi nautice, distractii litorale si viata de noapte intensa, pe cand coasta vestica si sudica, zone mult mai linistite si izolate, mai neatinse de civilizatie sau, sa zicem, mai putin ‘transformate’, se adreseaza celor care isi doresc un concediu mai relaxat.

Diversitatea – acesta este marele atuu al insulei. Fie ca vorbim de nordul, de vestul, sudul sau estul insulei, exista statiuni special dedicate familiilor cu copii sau, dimpotriva, tinerilor dornici de distractie.

ATRACTII TURISTICE:

Orasul Corfu, capitala insulei, impresioneaza si incanta vizitatorii cu cele doua fortarete, strazi inguste, case albe, inalte, arcade, cladirea salii venetiene, biserica Sf. Spiridon, patronul spiritual al insulei Corfu, gradini cu flori si balcoane cu garduri din fier forjat.

Frumusetea lui unica vine din imbinarea diferitelor stiluri arhitectonice, lasate de civilizatiile ce au trecut. In ciuda distrugerilor pe care le-a suferit in urma bombardamentelor din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, inca mai pastreaza stilul architectural venetian.

Piata Spianada, Corfu Town

A doua cea mai mare piata din Europa, Piata Spianada a fost construita de francezi, in timpul razboaielor purtate de Napoleon. Aceasta este inima orasului, locul unde se intalnesc localnici si turisti pentru a savura o cafea, a lua pranzul, sau pentru a juca crichet, amintire lasata de englezi.

Kanoni si Insula Mouse

In Kanoni se ajunge foarte usor, cu autobuzul din Piata Spianada. Este un loc de intalnire popular printre localnici, iar numele sau are ca origine denumirea unui tun antic ce poate fi vazut si astazi pe varful dealului. Mai jos de Kanoni se afla biserica Panagia Vlacherna, ce dateaza din secolul XVII si insulita Pontikonissi, cunoscuta si ca Insula Mouse, de care va va desparti o plimbare cu barca de doar 5 minute. Odata ajunsi aici, veti intelege de ce aceasta biserica si Insula Mouse sunt doua dintre cele mai fotografiate atractii ale orasului.

Dar acestea sunt doar cateva dintre atractiile ce va asteapta in Corfu Town. Farmecul orasului se ascunde insa in vilele fara nume si pe strazile pietruite ce continua sa sopteasca povesti de demult.

Preturile pentru aceasta destinatie incep de la 294 euro/ persoana

(toate taxele incluse)

www.mara-tour.ro

Pentru oferte personalizate iti stam cu placere la dispozitie la sediul agentiei: Bd Unirii nr 5, Baia Mare, telefonic: 0262.221.038/ 0744.380.184 sau pe email: info@mara-tour.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1