ADVERTORIAL: De ce sa alegi o vacanta in Santorini

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Santorini este taramul de unde porneste mitul Atlantidei. In trecut, minunata laguna a Portului Santorini era centrul insulei. Acesta a fost scufundat de puternicele eruptii vulcanice care au schimbat topografia locului, aducandu-i in schimb celebritatea; „nisipuri” negre si rosii, faleze naturale inalte de sute de metri

Plaja Kamari cunoscuta si ca Episkopi Gonia este un punct de maxim interes turistic in Santorini, premiata cu Blue Flag si se intinde pana la Monolithos, avand o lungime de aproape 5 km. Este cea mai mare ca intindere din Santorini si din Ciclade, foarte bine organizata cu hoteluri, restaurante,terase si baruri chiar pe plaja, pentru toate gusturile si buzunarele.

In fiecare an aici are loc si Festivalul de Jazz intr-o atmosfera speciala, organizat in incinta cinematografului in aer liber. Tot aici puteti alege unul dintre centrele de scuba diving sau puteti face putina miscare, urcand timp de 40 de minute muntele Profitis Ilias pentru a ajunge la situl arheologic Thira antica (exista bineinteles si varianta cu masina), puteti lua un caiaque care va poate duce pana la insula salbatica Anafi. Din cauza nisipului si pietricelor negre atmosferra devine incinsa in zilele toride de vara, de aceea este bine sa nu va uitati acasa papucii speciali pentru plaja.

Obietive turistice in Santorini

Pasionatii de istorie pot vizita in Santorini: expozitia picturilor rupestre (reconstruire tri-dimensionala a picturilor gasite), situl arheologic Akrotiri (din perioada preistorica) si Mesa Vouno (perioada antica), muzeul vinuluimuzeul Preistoricmuzeul etnologicmuzeul Megaron Gyzimuzeul navalmuzeul arheologicmanastirea Dominicanacatedrala catolicaepiscopia Panagiacatedrala metropolitana ortodoxa si manastirea profetului Elias.

Vulcanul din Santorini si „hot spring” este de asemenea un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat. Vulcanul este constituit din doua insule vulcanice Palea (vechi de peste 2000 de ani) si Nea Kameni (nu este mai veche de 500 ani), cele mai recent formate. Natura vulcanica a insulelor reprezinta o ocazie unica pentru turistii in cautare de peisaje naturale extraordinare.

Caldera Santorini are aprox 4 mile in diametru. Este considerat unul dintre minunile naturale ale planetei. Eruptia vulcanica a schimbat pentru totdeauna topografia coastei mediteraneene. Astazi Caldera Santorini este una dintre cele mai importante configuratii geologice de pe Pamant, fiind subiect de studiu pentru geologi si arheologi. In partea cea mai nordica a calderei se afla pitorescul oras Oia. Orasul este preferat de turisti pentru ca este tot timpul animat, cu multe baruri, restaurante si hoteluri, toate pozitionate ideal pe primontorii stancoase pentru a oferi privirii peisajele panoramice din Caldera.

Magarii din Santorini – Santorini va ofera sansa sa calatoriti pe insula pe spatele unui magar. Desi pentru unii poate ideea e absurda, pentru cei mai multi este un mod distractiv si autentic de a experimenta insula si farmecul ei. Cel mai bun loc sa gasiti magarii este in vechiul port.

Magarii sunt de asemenea folositi in nunti traditionale, unde mireasa calareste un magar frumos impodobit catre biserica si inapoi spre casa ei. Daca distanta este prea lunga pentru a merge cu magarul de obicei se fac poze in fata bisericii sau casei. Magarii sunt foarte blanzi, si aveti posibilitatea de a va lasa copii la o plimbare placuta. Intr-o era a montaignerousse si a masinilor rapide acesta este un mod grozav de a experimenta farmecul vremurilor trecute. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa aveti incredere si sa va bucurati de plimbare.

Preturile pentru aceasta destinatie incep de la 620 euro/ persoana

(toate taxele incluse)

www.mara-tour.ro

Pentru oferte personalizate iti stam cu placere la dispozitie la sediul agentiei Mara International Tour : Bd Unirii nr 5, Baia Mare (vis a vis de magazinul Maramuresul) telefonic: 0262.221.038/ 0744.380.184, pe email: info@mara-tour.ro sau www.mara-tour.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2