ADVERTORIAL: Egipt, un taram atragator

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia de turism Mara International Tour va propune o noua destinatie pentru vacanta Dumneavoastra, cu avion direct din Cluj: Egipt.

Egipt este una dintre cele mai uluitoare zone turistice din intreaga lumea. Este situata in nordul Africii, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Marea Roșie, la sud de Sudan si la vest de Libia.

Cu o istorie atestata de peste 5000 de ani vechime, Egiptul fascineaza si astazi prin concentratia de monumente ale lumii antice, care se imbina minunat cu faimoase obiective turistice si plaje scanteietoare.

Dintre obiectivele turistice de neratat fac parte Luxorul – orasul-muzeu in aer liber si fascinantul templul de la Karnak, Valea Regilor, irepetabila Dendera, cetatea Alexandria cu arhitectura ei exceptionala si parfumul oriental, Muzeul de egiptologie din Cairo, imensul baraj de la Aswan, maiestuosul desert libian cu inconfundabilele sale peisaje, templul lui Ramses II din Abu Simbel si multe altele.

 O atractie importanta din Egipt o reprezinta ecosistemul din Marea Rosie, flora si fauna acesteia oferind experiente de neuitat pentru pasionatii de scufundari sau snorkelling. Hotelurile amplasate pe coasta Marii Rosii sunt adevarate oaze in desert, cu plaje care îmbină armonios zonele deșertice cu apele turcoaz.

Orasul Cairo – Piramidele si Sfinxul

La Cairo se viziteaza piramidele lui Kheops, Kephren si Mykerinos, care au fost numite de greci una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, Sfinxul si Valea Templului, precum si fabrica de papyrus. De asemenea, Muzeului Egiptean din Cairo, care ofera o bogatie de exponate neegalata in intreaga lume, inclusiv mumiile celebre ale vechilor regi ai Egiptului si comorile Regelui Tutankamon.

Luxor si Valea Regilor

Din Hurghada se poate pleca intr-un tur al Templului din Karnak, cel mai bun exemplu de sit arheologic din istoria Egiptului, care a fost dedicat zeului Amon si este cel mai mare edificiu religios construit vreodata. Daca se traverseaza Nilul (cu Felucca, o barca de navigatie tipic egipteana), se pot vizita „Orasul Mortilor”, Colosii lui Memnon, ultimele ramasite ale templului lui Amenophis al III-lea, Valea Regilor si Templul Reginei Hatshepsut, singura femeie-faraon care a domnit Egiptul antic. 

Vezi aici oferta

Pentru oferte personalizate va stam cu placere la dispozitie la sediul agentiei Mara International Tour : Bd Unirii nr 5, Baia Mare (vis a vis de magazinul Maramuresul) telefonic: 0262.221.038/ 0744.380.184, pe email: info@mara-tour.ro sau website: www.mara-tour.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2