Aegon vinde activele din România

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Compania olandeză de asigurări Aegon a vândut afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, către Vienna Insurance Group, într-o tranzacție de 830 milioane euro, informează profit.ro.

Aegon a fost de acord să își vândă activitatea de asigurări, pensii și administrarea activelor în Ungaria, Polonia, România și Turcia. Luna trecută, Aegon a scos la vânzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, în încercarea de a obține numerar pentru a face față mai bine efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19) și a-și majora câștigurile pe piețele sale de bază.

„Ne intensificăm atenția strategică și ne concentrăm asupra acelor țări și linii de afaceri în care Aegon poate crea cea mai mare valoare. Aș dori să mulțumesc angajaților noștri din Ungaria, Polonia, România și Turcia pentru contribuția lor semnificativă la Aegon de-a lungul anilor. Credem că afacerile noastre vor beneficia foarte mult de experiența vastă a VIG, un grup de asigurări de vârf din regiune”, este mesajul prin care Aegon argumentează tranzacția.

Tranzacția este estimată să fie încheiată în a doua jumătate a anului 2021. Prin această operațiune, VIG estimează că își va extinde semnificativ prezența în România pe piața pensiilor private, în condițiile în care preia atât activitatea de asigurări generale și de viață ale Aegon, cât și fondurile de pensii. În Ungaria, ca efect al acestei tranzacții, VIG ajunge pe primul loc pe piața de asigurări, în timp ce în Turcia intră pe nișa asigurărilor de viață.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul jucător pe piața asigurărilor în Austria și în Europa Centrală și de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de țări. Are peste 25.000 de angajați ai Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) și peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate pe Bursa de Valori din Viena din 1994. VIG este prezent în România prin Omniasig, Asirom și BCR Asigurări de Viață.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *