AEP: 26.468 de alegatori din strainatate – inregistrati pentru vot prin corespondenta; 25.426 – la sectia de votare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un numar de 26.468 de persoane s-au inregistrat pentru vot prin corespondenta si 25.426 pentru cel la sectia de votare din strainatate pana luni dimineata, in contextul alegerilor prezidentiale, potrivit site-ului https://www.votstrainatate.ro, informeaza AGERPRES.

Prin inregistrarea ca alegator in strainatate, cetateanul roman cu drept de vot care se va afla in strainatate in ziua votarii, indiferent de motiv, solicita organizarea unei sectii de votare in localitatea si statul unde vrea sa voteze. Totodata, prin inregistrarea ca alegator prin corespondenta, cetateanul roman cu drept de vot, care locuieste in strainatate si detine documente valabile de sedere din partea statului respectiv, solicita transmiterea prin posta a documentelor de vot la adresa sa de corespondenta.

Inregistrarea pe portalul www.votstrainatate.ro se poate face doar in nume propriu. Orice actiune de utilizare a datelor de identitate in vederea inregistrarii online in numele altei persoane este ilegala. Faptele de acest gen, realizate cu scopul de a genera infiintarea artificiala de sectii de votare, semnifica inducerea in eroare a autoritatilor publice si pot aduce prejudicii statului roman, precizeaza AEP.

Termenul limita de inregistrare pe www.votstrainatate.ro este 11 septembrie.

Saptamana trecuta, premierul Viorica Dancila a precizat ca a cerut AEP sa extinda termenul pentru inscrierea romanilor din strainatate in Registrul electoral, pentru a creste numarul celor care pot vota prin corespondenta.

“Am cerut conducerii Autoritatii Electorale Permanente sa extinda termenul pentru inscrierea romanilor din strainatate in Registrul electoral, astfel incat sa creasca numarul cetatenilor care pot vota prin corespondenta”, a declarat Viorica Dancila.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *