AEP: 38.944 de romani din diaspora – inscrisi pentru votul in sectii; 41.003 – pentru votul prin corespondenta

Reclame home 1
Reclame home 1

Termenul pentru inscrierea romanilor din strainatate la prezidentialele din luna noiembrie a expirat duminica, pentru vot la sectii optand 38.944 de alegatori, iar pentru votul prin corespondenta 41.003, potrivit site-ului votstrainatate.ro, deschis de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), informeaza AGERPRES.

Guvernul a adoptat saptamana trecuta o ordonanta de urgenta prin care s-a stabilit ca data de 15 septembrie este termen limita pentru inregistrarea cetatenilor romani cu drept de vot din strainatate ca alegatori prin corespondenta, respectiv ca alegatori la o sectie de votare organizata in strainatate.

Presedintele AEP, Florin Mituletu-Buica, i-a asigurat, din nou, pe alegatorii romani din strainatate ca utilizarea datelor cu caracter personal este destinata „exclusiv proceselor electorale”.

Potrivit unui comunicat de presa remis, luni, AGERPRES, in opinia presedintelui AEP, informatiile potrivit carora datele personale ale alegatorilor romani din strainatate ar putea ajunge la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) „sunt de natura sa descurajeze exercitarea dreptului de vot de catre acestia”.

„Registrul electoral, gestionat de AEP, cuprinde datele personale ale tuturor cetatenilor romani cu drept de vot. Nu am pus, nu punem si nu vom pune aceste date la dispozitia niciunei entitati a statului, cu exceptia celor implicate in organizarea si desfasurarea proceselor electorale, deoarece instrumentele legale ne spun ca nu avem voie”, a precizat Mituletu-Buica.

El a mai spus ca listele electorale permanente cu cetatenii romani inregistrati ca alegatori in strainatate se intocmesc doar pentru alegerile prezidentiale din acest an.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole