AEP a lansat in dezbatere publica proiectul privind masuri pentru buna desfasurare a alegerilor prezidentiale

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a elaborat si lansat in dezbatere publica proiectul de hotarare privind unele masuri pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor prezidentiale de anul acesta, informeaza AGERPRES.

Conform unui comunicat al AEP, prin acest proiect de act normativ sunt propuse mai multe masuri, printre care: aplicarea corespunzatoare a metodologiei emise de AEP privind tragerea la sorti computerizata a presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare din tara si a loctiitorilor acestora, precum si a hotararilor Autoritatii privind aducerea la cunostinta publica a delimitarii si a numerotarii sectiilor de votare din tara, precum si a sediilor acestora, respectiv privind setul de conditii minimale pe care trebuie sa le indeplineasca locatiile in care functioneaza sectiile de votare, precum si dotarea minimala a acestora; stabilirea normativelor privind stampilele cu mentiunea “VOTAT”; stabilirea modelului cererii pentru desemnarea ca presedinte al biroului electoral al sectiei de votare din strainatate sau ca loctiitor al acestuia; stabilirea modelului notei logistice prevazute de art. 23 alin. (6) lit. d) din Legea nr. 208/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.

Alte masuri propuse sunt: stabilirea perioadei in care Ministerul Afacerilor Externe trebuie sa comunice Autoritatii Electorale Permanente propunerile misiunilor diplomatice si oficiilor consulare privind sediile sectiilor de votare din strainatate pentru alegerile prezidentiale din anul 2019, respectiv 23 septembrie – 19 octombrie; se prevede perioada in care se vor desfasura operatiunile de desemnare a presedintilor birourilor sectiilor de votare din strainatate si a loctiitorilor acestora, respectiv 24 septembrie – 24 octombrie; sunt prevazute materialele electorale pe care presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare din tara si strainatate sau loctiitorii acestora le primesc pe baza de proces-verbal in preziua votarii; sunt definite persoanele care fac parte din categoria alegatorilor cu mobilitate redusa.

Proiectul de hotarare a Autoritatii Electorale Permanente a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro si poate fi consultat la sectiunea “Legislatie electorala – Transparenta decizionala”.

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ mentionat pot fi transmise la adresa de e-mail departamentul.legislativ@roaep.ro pana pe 23 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1