AEP: Numarul de alegatori a scazut cu peste 15.000 intr-o luna de la parlamentare

Reclame home 1
Reclame home 1

stampila-vot-alegeriNumarul total de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral raportat la 10 ianuarie este de 18.866.090, cu 15.514 mai putini fata de luna decembrie a anului trecut, cand erau inregistrati 18.881.604, a informat miercuri Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in data de 10 decembrie 2016, cu o zi inaintea alegerilor parlamentare, erau inregistrati 18.881.604 cetateni romani cu drept de vot.

Diferentele care au aparut sunt urmarea operatiunilor curente efectuate de primari in Registrul electoral aferent unitatilor administrativ-teritoriale conduse de acestia si a importului de date de la Directia Generala de Pasapoarte, precizeaza AEP intr-un comunicat.

Din totalul de alegatori romani care figureaza in Registrul electoral, 18.256.965 au domiciliul sau resedinta in tara, iar 609.125 au domiciliul in strainatate si sunt posesori de pasaport CRDS (pasaport simplu electronic).

Registrul electoral este un sistem informatic national de inregistrare si actualizare a datelor de identificare a cetatenilor romani cu drept de vot si a informatiilor privind arondarea acestora la sectiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe judete, municipii, orase, comune, pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara. Persoanele autorizate sa efectueze operatiuni in Registrul electoral cuprinzand cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara sunt primarii sau persoanele desemnate de catre primari, prin dispozitie, conform legii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole