AEP: Valoarea subventiilor virate in conturile a 5 partide in octombrie – peste 21 de milioane de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Valoarea totala a subventiilor virate in conturile PSD, PNL, USR, ALDE si PMP in prima decada a lunii octombrie este de 21.051.600,56 de lei, cea mai mare subventie, de aproape 12 milioane de lei, fiind acordata Partidului Social Democrat, informeaza un comunicat al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), transmis duminica AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in urma aplicarii prevederilor Legii nr. 334/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 10/2016, cu modificarile ulterioare, Partidul Social Democrat a primit in prima decada a lunii octombrie o subventie de 11.979.329,42 lei, Partidul National Liberal – 5.488.477,04 lei, Uniunea Salvati Romania – 1.614.012,00 lei, Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor – 1.192.977,47 lei si Partidul Miscarea Populara – 776.804,63 lei.

Valoarea subventiei virate de AEP in conturile partidelor politice mentionate in prima decada a lunii octombrie a fost in total de 21.051.600,56 lei, precizeaza AEP.

CNAIR anunta reducerea numarului de directori de la 28 la 12 si economii de peste 10 milioane de lei

Numarul posturilor de director din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va scadea de la 28, in prezent, la 12, in urma reorganizarii, ceea ce va presupune o economie de peste 10 milioane de lei la bugetul institutiei, se arata intr-un comunicat de presa al companiei, transmis duminica AGERPRES.

„In data de 08.10.2019 a fost adoptata organigrama CNAIR SA – Central. Aceasta organigrama a fost stabilita in functie de cerintele si principiile necesare eficientizarii activitatii companiei. De asemenea, s-a luat in calcul si optimizarea circuitului documentelor, in perspective responsabilizarii deciziilor. Astfel, din vechea structura care insuma un numar de 28 de posturi de directori, in urma reorganizarii, vor fi doar 12 posturi, ceea ce presupune si o economie la bugetul companiei de peste 10 milioane lei/an”, se precizeaza in comunicatul CNAIR.

Conform directorului institutiei, Sorin Scarlat, schimbarea de organigrama este sustinuta de necesitatea performantei tehnico-economice si financiare a companiei.

„Aceasta schimbare este o una majora, atat a structurii organizatorice, cat si din perspectiva functionalitatii decizionale. A fost un moment asteptat si care va determina noi asteptari. Consider ca aceasta schimbare este sustinuta de necesitatea performantei tehnico-economice si financiare a companiei, care sa se concretizeze prin rezultate certe si proiecte finalizate. Consider ca deciziile luate acum sunt constructive si, subliniez, ca ele nu inseamna neaparat un repros, ci sunt elemente concrete ale unei noi viziuni de functionare si dezvoltare a companiei. Acest lucru inseamna sa trecem de la o structura stufoasa si rigida, care intrase intr-o rutina decizionala, la o structura supla si eficienta (…)”, afirma Scarlat.

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, demis in urma motiunii de cenzura adoptata, pe data de 10 octombrie, de catre Parlament, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca, in fiecare an, CNAIR va economisi la fondul de salarii intre 2,5 si 3 milioane de euro in urma restructurarii si a reducerii numarului de posturi de conducere, bani pe care ii va putea folosi la intretinerea drumurilor sau pentru diverse proiecte.

„Vineri a avut loc Consiliul de Administratie la CNAIR si v-am promis ca vor urma niste restructurari masive. Acest lucru s-a intamplat. Monstrii sacri din infrastructura, acei oameni care erau de-o viata pe functii de directori, directori generali adjuncti, sefi de servicii si asa mai departe, parte din ei si-au pierdut posturile pentru ca s-a facut o restructurare. 35 de posturi de directori au fost sterse din organigrama companiei de autostrazi. Este o masura curajoasa pe care a luat-o directorul general de la CNAIR, dar o masura care se impunea, pentru ca de multe ori am vazut ca erau nenumarate semnaturi pe o hartie care trebuia in general sa parcurga un circuit foarte simplu pentru implementarea proiectelor. Sa fie foarte clar! Aici nu vorbim despre functionari publici din cadrul ministerului, vorbim de companii, deci este o alta categorie care, din punctul meu de vedere, asa cum am spus-o, si la TAROM si in cazul altor companii trebuie sa identificam acei oameni care intr-adevar isi fac treaba”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, lucrul cel mai important este ca, in urma acestor restructurari si reduceri de posturi de conducere, CNAIR va economisi anual la fondul de salarii trei milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole