AEP: Verificarea subventiilor partidelor, reluata, alaturi de Curtea de Conturi, dupa stabilirea unui calendar

home camp2
home camp2
home camp2

Verificarile efectuate de Autoritatea Electorala Permanenta la partidele politice privind subventiile primite de la bugetul statului in anii 2017 si 2018 au fost suspendate din cauza nerespectarii prevederilor legale si vor fi reluate, impreuna si simultan cu Curtea de Conturi, conform unui calendar de control agreat de ambele parti, informeaza AEP, informeaza AGERPRES.

“Controalele la toate formatiunile politice privind subventiile de la bugetul statului primite de acestea in anul 2017 au fost demarate in luna noiembrie a anului trecut. Niciunul dintre aceste controale nu a fost finalizat, acestea urmand sa se materializeze dupa realizarea controalelor conform prevederilor legale, impreuna si simultan cu Curtea de Conturi a Romaniei”, se arata intr-un comunicat al AEP, transmis joi AGERPRES.

Potrivit AEP, in data de 16 ianuarie, Curtea de Conturi a transmis Autoritatii Electorale ca plenul sau a aprobat planul de control al subventiilor de la bugetul de stat acordate partidelor politice in anii 2017 si 2018, si anume in perioada 26 august – 12 noiembrie 2019.

In data de 12 martie, Autoritatea Electorala Permanenta a solicitat Curtii de Conturi o intalnire de lucru in vederea stabilirii calendarului actiunilor de control simultan pentru fiecare formatiune politica supusa controlului, in perioada propusa de Curte, mentioneaza sursa citata.

AEP precizeaza ca, potrivit Legii privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, controlul subventiilor de la bugetul de stat va fi efectuat in mod simultan si de Curtea de Conturi, conform legislatiei in vigoare.

De asemenea, prin protocolul de colaborare incheiat in iunie 2012 intre Autoritatea Electorala Permanenta si Curtea de Conturi a Romaniei, cele doua institutii trebuie sa includa in planul de control al fiecareia in parte perioadele in care se vor desfasura controale simultane la sediile centrale ale partidelor politice care primesc subventii de la bugetul de stat.

Documentul mai prevede ca, pe parcursul lunii octombrie a fiecarui an, cele doua institutii trebuie sa decida, in cadrul unei intalniri de lucru, calendarul actiunilor de control simultan la partidele politice finantate de la bugetul de stat, pentru anul urmator.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *