Aeroportul Baia Mare ar putea accesa un credit pentru a plati lucrarile de modernizare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

aeroport baia mareDesi lucrarile la Aeroportul International Baia Mare sunt aproape de final, momentan nu se cunosc exact sursele de finantare pentru achitarea facturilor scadente.

Directorul Dorin Buda a declarat, pentru ZiarMM, ca ar putea fi accesat un credit, iar ulterior cheltuielile sa fie acoperite din fonduri europene.

“La data semnarii contractului de finantare, respectiv 13 noiembrie 2015, cei din minister cunosteau faptul ca lucrarile nu vor putea fi efectiv realizate pana la sfarsitul anului 2015. Cu atat mai mult cu cat contractul cu asocierea Strabag – Consitrans s-a semnat doar la data de 16 decembrie 2016. Solutia de moment va fi, probabil, accesarea unui credit de catre Regia Autonoma Aeroportul International Baia Mare, garantat de catre C.J. Maramures, pentru a putea achita constructorului facturile scadente la plata si a evita astfel plata unor penalitati de intarziere.

Ulterior contravaloarea lucrarilor ar urma sa fie rambursate din fonduri europene. Mai exista si posibilitatea ca lucrarile executate sa fie decontate prin intermediul Ministerului Transporturilor. S-au finantat de la bugetul de stat lucrari de o importanta mult mai scazuta si cu un impact minor pentru comunitate, in alte zone ale tarii, asa ca nu exista nici un impediment legal ca Guvernul Romaniei sa gaseasca o solutie pentru implementarea acestui proiect, tocmai pentru a asigura o dezvoltare echilibrata si echitabila a fiecarei regiuni”, a explicat Dorin Buda.

Directorul Aeroportului a mai afirmat ca lucrarile de modernizare au fost asumate atat de vechiul Consiliu Judetean, cat si de cel nou.

“Legat de finantarea proiectului, avand in vedere importanta strategica pentru dezvoltarea economica a judetului nostru, lucrarile de modernizare ale aeroportului au fost asumate de Consiliul Judetean Maramures, atat de fosta conducere executiva, cat si de noua conducere, de toti consilierii judeteni indiferent de formatiunea politica din care fac parte, indiferent de sursa de finantare si pentru acest lucru le multumesc public.

Din pacate inca nu s-a publicat Ghidul de finantare pentru POIM (Programul Operational de Infrastructura Mare), pentru noul exercitiu financiar al Uniunii Eupropene 2014-2020, pentru a putea depune o noua cerere de finantare, avand in vedere ca indeplinim toate criteriile de eligibilitate”, a adaugat Dorin Buda.

In sedinta de indata a Consiliului Judetean, desfasurata saptamana trecuta, presedintele Gabriel Zetea a precizat ca lucrarile de modernizare la aeroport sunt finalizate in proportie de 80%.

Vlad HERMAN

Foto: facebook.com

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

 1. Bonis

  Mai Zetea,mai imprumuta 1-2 milioane in plus sa ai si pentru a trage utilitatile pentru terenul de la Lapusel,nu de alta dar sa nu auzim maine poimaine ca mai faci si tu ca si Ciceu un studiu de fezabilitate pentru vreun ceapeu comunist sau vreo scoala de echitatie.

  Reply
 2. mmm

  Incompetenta lui Zetea si Ciceu – cei care nu au fost in stare sa realizeze lucrarile din fonduri europene, au tergiversat proiectul pana a dat chix, tocmai ca sa poata fi realizat din bani publici sau imprumuturi, pentru ca acesti bani pot fi furati … si uite cum unincompetent care doarme in papucii statului de cativa ani buni, ajunge si sef de consiliu judetean, Zetea … ne meritam soarta … meritam sa fim furati si scuipati si batjocoriti, asa cum o fac cu succes politicienii romani de 26 de ani … noi la dam acest gir si ei ne “rasplatesc” ….

  Reply
 3. stelian

  Fonduri europene din care sa poti rambursa credite?
  Vreau si eu asa ceva !!!
  Buda se pare ca a stat prea mult in soare vara asta si incepe sa spuna prostii mai mari decat partidul care l-a propulsat acolo…

  Reply
 4. Patrut

  oameni buni , se pare ca atunci cand vreti sa va afirmati o faceti doar prin comentarii negative privind activitatea unuia sau altuia.
  Intreb : ati facut la viata voastra ceva de la inceput pana la sfarsit care sa va aduca altceva decat satisfactia personala ?
  Ati avut vreodata vreo initiativa personala privind ceva constructiv si de folos pentru altii decat pentru voi, iar chibitii de pe margine sa va deie cu huoo..si apoi sa mergeti mai departe pentru ca trebuie, ca oamenii de buna credinta asteapta sa avetio rezultate.
  Ati sarit in ajutorul cuiva intrebandu-l: mai omule, tu vrei sa faci lucru’ asta si nu-i rau, eu pot sa-ti dau o mana de ajutor…
  \…pe dracu !!! NU ! Atunci lasati sa vedem ce iese si-apoi daca am facut si noi ceva pentru a merge inaiinte caruta , sa-l luam la suturi !
  Altfel …hai sa ne vedem de treaba, sa ne uitam la altii cum cara si fura dar pe ei sa-i vedem salvatorii neamului, sa pupam o gramada de cururi sa ne ridicam mai sus chiasr daca n-avem nici un merit….mi-ar fi rusine, zau sa mai si scriu …

  Reply
  1. marton

   Pretine,nu am facut dar nici nu am rupt usa partidului si a institutiilor sa mă bag in fata ca vreau.Nu esti in stare,nu ai relatii,esti un ciurii burii,atunci e de bun simt sa nu te bagi si sa lasi pe altii care pot.Dar noi am avut niste ciurii burii care nici nu au fost in stare de nimic dar s-au băgat,ceea ce nu e corect pentru comunitatea care avea nevoie de oameni de valoare,cu potential si care sa niste lucrurile.Nu poti ,stai acasa,nu fi nesimtit,e ca la micii pe gratis.

   Reply
  2. mariana

   Esti vreunul dintre ei?Ce ai vrea sa-i laudam si sa-i aplaudam?Cand ne cheama la vot si se milogesc sa-i votam, promitandu-ne marea cu sarea,e ok ? E ca si unul care iti vrea masina din curte,i-o dai ,se foloseste de ea ( ai un contract sa-ti plateasca contravaloarea ei in rate) si cand e sa-ti dea banii spune ca nu poate sau ca nu-si mai permite.Dar nu vrea sa-ti dea nici masina inapoi ( in cazul nostru ipotetic,sa-si dea demisia).

   Reply
 5. Rubenthal

  Aeroport = Politicieni Corupți . Politicienii se bazează întotdeauna pe poporul prost , care poate fi ,,manevrat,, , așa a procedat și Kerekeș păcălind populația băimăreană ,,slabă de suflet,, . Așa a intrat Baia Mare în istorie și în Cartea Recordurilor , alegând primar de la ,,bulău,, (Gherla) .

  Reply
 6. anita jones

  Buna,
  Aceasta este de a informa publicul larg că doamna Anita Jones, creditor privat de împrumut, a deschis o oportunitate financiară pentru toți cei care au nevoie de ajutor financiar. Oferim împrumuturi la dobândă de 2% persoanelor fizice, firmelor și companiilor în termeni și condiții clare și ușor de înțeles. Contactați-ne astăzi prin e-mail la: (anitajones154@gmail.com)

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *