Aeroportul din Baia Mare si-a schimbat denumirea in ”Aeroportul International Maramures”

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

21 de proiecte pe ordinea de zi, plus 9 proiecte suplimentare au votat alesii judeteni in sedinta ordinara de joi, 27 aprilie 2017. Primul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea modificarilor in comisiile de specialitate pe domenii de activitate. La Comisia pentru Buget-Finante, in locul consilierului Pop Calin a fost numit Radu Coman, care a venit de la Comisia pentru economie, agricultura si dezvoltare rurala, lasandu-i calitatea de membru al acestei comisii lui Calin Pop. Sorin Sunea a parasit Comisia pentru activitati de turism, tineret si sport si a intrat in Comisia pentru sanatate, munca si solidaritate sociala, familie si asistenta sociala, facand rocada cu alesul judetean Emil Ambrus.

La punctul doi pe ordinea de zi, plenul Consiliului Judetean a aprobat repartizarea sumelor din cota de 20% calculata din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor in ordinea cronologica a vechimii acestora, pentru achitarea ratelor la imprumuturile contractate pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2017. Totodata, s-a votat contributia Consiliului judetean la diferite actiuni din rezerva bugetara, dar si repartizarea pe destinatii a sumei de 2.000 mii lei, pentru activitatea ”Servicii recreative si sportive”.

In cadrul sedintei de joi au fost aprobate si cele trei Ghiduri ale solicitantului pe domeniile cultura, sport si tineret. Totodata, in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” a fost desemnat Emil Ambrus din partea Consiliului Judetean, iar in CA al Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Maramures a fost validat consilierul judetean Emil Muntean.

Un proiect care a iscat opinii diverse a fost cel de schimbare a denumirii R.A. ”Aeroportul International” Baia Mare, in R.A. ”Aeroportul International Maramures”.

Directorul Aeroportului International, Dorin Buda, a explicat faptul ca este necesara aceasta modificare a denumirii, pentru ca Maramuresul reprezinta un brand la nivel international, propunere adoptata dupa dezbateri cu 20 de voturi.

Alesii judeteni au votat pentru incheierea Acordului de cooperare pentru proiectul ”InvestNV – Oportunitati europene Regiunea de Nord-Vest”, precum si pentru participarea judetului Maramures la actiuni si evenimente din domeniul relatiilor internationale in anul 2017.

Dintre punctele suplimentare votate de plenul CJ Maramures, amintim stabilirea structurilor sportive de performanta de prim esalon care vor beneficia de finantarea programelor sportive in anul 2017, precum si alocarea unor sume de bani pentru C.S.M. ”Stiinta Baia Mare” – echipa de rugby, C.S. ”Stiinta Baia Mare” – echipa de volei masculin, precum si C.S. ”A.S. Independenta” Baia Mare – echipa de fotbal feminin. Alesii judeteni au stabilit si instituirea unui sistem de premiere a rezultatelor sportive deosebite obtinute de sportivii legitimati la cluburile sportive din Maramures, la Competitiile nationale, europene, mondiale si olimpice.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

3 Comments

 1. Jean

  Foarte bună și binevenită schmbarea, doar că poate fi deruntantă unii pasageri/turiști (care vor să ne viziteze) putându-se întreba: OARE UNDE ATERIZEAZĂ AVIOANELE? În Sighe, în Borșa, în Vișeu etc. !

  Reply
 2. vlaicu

  esentiala treaba cu denumirea aeroportului… ce sa zic…

  la cat e de “functional” si “international” aeroportul in momentul de fata chiar credeti ca conteaza denumirea??

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2