Aeroportul din Lugansk, atacat de rebeli prorusi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Separatistii prorusi au atacat sambata seara si duminica dimineata aeroportul international din Lugansk, in estul Ucrainei, in prezent controlat de fortele ucrainene, a indicat duminica pentru AFP o sursa militara ucraineana, transmite Agerpres.

‘Rebelii au atacat noaptea trecuta si in aceasta dimineata. Ei au incercat, se pare, sa distruga cladirea care asigura alimentarea cu electricitate a aeroportului. Nu exista victime de partea noastra’, a declarat, contactat telefonic, unul din parasutistii ucraineni care apara aeroportul.

‘Aceasta este prima data cand are loc un astfel de atac impotriva aeroportului (din Lugansk). Pana in prezent, au fost doar cateva incaierari’, a adaugat interlocutorul agentiei franceze de presa.

In mai, separatistii prorusi au proclamat in mod unilateral independenta ‘Republicii Populare Lugansk’, la fel ca pe cea a ‘Republicii Populare Donetk’ in regiunea vecina.

Lupte crancene opun fortele ucrainene rebelilor prorusi in mai multe orase din cele doua regiuni ce fac parte din zona miniera Donbas.

La solicitarea AFP, serviciul de presa al ‘Republicii Populare Lugansk’ nu a putut sa confirme atacurile de la aeroport, inchis de o luna din cauza instabilitatii in regiune.

Acest aeroport este unul din putinele obiective din Lugansk care scapa controlului separatistilor. Acestia detin controlul asupra mai multor orase, unde au ridicat baraje pe drumuri si au ocupat in ultimele zile mai multe puncte de trecere a frontierei cu Rusia.

Aeroportul international din Donetk a fost teatrul unor confruntari sangeroase la sfarsitul lunii mai: cateva zeci de insurgenti, in cea mai mare parte de nationalitate rusa, au fost ucisi, potrivit unui bilant furnizat de asa-zisii lideri ai ‘Republicii Populare Donetk’, cand fortele ucrainene au recastigat controlul asupra aeroportului, care a trecut pentru scurt timp in mainile separatistilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2