Aeroportul International Maramures: Dezvoltarea curselor de linie, charter si cargo, plus un nou terminal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Doar in anul 2019, Consiliul Judetean Maramures a acordat 20 de milioane de lei Aeroportului International ”Maramures”, suma de 13 milioane fiind folosita pentru investitii. Insa alocarile financiare nu se opresc aici deoarece se va incerca, in perioada urmatoare, dezvoltarea celor trei componente de trafic pe Aeroportul International: cursele de linie, cursele charter si cursele cargo.

”Pentru acestea din urma, insa, sunt necesare parteneriate cu agentii economici, dar si implicarea Guvernului, care speram sa prevada si pentru viitor scheme de investitii pentru agentii economici din Maramures. Fac din nou un apel la parlamentari, deoarece cu totii trebuie sa ne dam mana, indiferent de culoarea politica si sa sustinem in Parlamentul Romaniei investitiile pentru judetul nostru. Schemele de ajutor de stat si programele de dezvoltare a judetului Maramures trebuie sa fie din nou prioritizate, asa cum au fost in anii trecuti”, a declarat seful administratiei judetene.

Un nou terminal

Pana la finalul anului in curs, administratia Aeroportului International „Maramures” isi propune finalizarea documentatiei in vederea depunerii cererii de finantare europeana, din fonduri nerambursabile, in cadrul Programului Operational de Infrastructura Mare, pentru construirea unui nou terminal.

In proces de finalizare se afla si intreaga documentatie de atribuire pentru noul terminal, a carui executie va fi scoasa la licitatie la inceputul lunii ianuarie. Acesta urmeaza sa aiba o suprafata de aproximativ 10000 m² si sa fie construit pe doua nivele, astfel incat sa poata procesa in acelasi timp atat pasageri cu zboruri interne, cat si cu zboruri externe.

Pentru noul terminal sunt prevazute dotari la cele mai inalte standarde, similare celor din aeroporturile moderne. Potrivit studiului de fezabilitate, investitia pentru terminalul care ar urma sa suplineasca dezvoltarea aeroportului pentru urmatorii 20 de ani se va ridica la 24 milioane euro, termenul de finalizare prevazut fiind de doi ani de zile.

Mai trebuie retinut faptul ca, potrivit ultimelor reglementari ale Comisiei Europene, incepand cu anul 2023, consiliile judetene nu vor mai putea acorda subventii aeroporturilor, astfel ca, in negocierile cu companiile aeriene, Aeroportul International „Maramures” va trebui sa stabileasca sume adecvate pentru operare, pentru a-si acoperi cheltuielile de functionare si, in acelasi timp, sa poata oferi tarife atractive pentru calatori.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2