Aerul din Sydney, mai poluat decat cel din Beijing; Zeci de australieni, tratati de paramedici333333

Reclame home 1
Reclame home 1

Zeci de persoane care acuzau dificultati respiratorii au primit ingrijiri din partea paramedicilor dupa ce un incendiu de vegetatie a acoperit cu un strat de fum orasul Sydney, iar calitatea aerului din acest oras australian a scazut sub nivelul celui inregistrat in anumite zone din Beijing, a anuntat marti DPA, informeaza AGERPRES.

Serviciul de stat pentru ambulante a anuntat ca a fost solicitat sa intervina in mai mult de 80 de cazuri, iar paramedicii au tratat peste 50 de persoane care sufereau de astm si dificultati respiratorii in orasul Sydney.

Aproape o treime dintre cazuri au fost copii cu varste mici, a dezvaluit un reprezentant al acestui serviciu national australian.

Potrivit Departamentului de Pompieri din statul australian New South Wales, fumul a provenit de la 70 de incendii controlate, ce au fost initiate pentru a reduce riscul de declansare a unui incendiu de vegetatie devastator. Cele 70 de focare controlate au fost aprinse pe durata weekendului trecut in jurul orasului Sydney.

„Fumul din Sydney va incepe sa se disipeze in aceasta dupa-amiaza, odata cu aparitia prognozata, din sud, a vanturilor si a precipitatiilor. In anumite zone, un strat rezidual de fum ar putea sa ramana vizibil si in urmatoarele doua zile”, a anuntat Departamentul de Pompieri pe contul sau de Twitter.

Calitatea aerului din Sydney a scazut sub nivelul unor zone din Beijing, potrivit datelor colectate de World Air Quality Index, determinand autoritatile medicale sa emita avertismente adresate persoanelor cu afectiuni respiratorii, copiilor si varstnicilor, care au fost indemnati sa ramana in interiorul locuintelor.

Indexul calitatii aerului din New South Wales arata ca in zonele din nord-vestul si sud-vestul orasului Sydney au fost inregistrate concentratii periculoase de particule in suspensie.

Potrivit Agentiei de Protejare a Mediului, expunerea pe termen lung la particule in suspensie cu diametre mai mari de 2,5 microni provoaca aproximativ 520 de decese premature in fiecare an in Sydney.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole