Afacerea Chereches. La un pret derizoriu, Consiliul Local Baia Mare a inchiriat spatii pentru cabinetele parlamentarilor

Miercuri, 22 martie, a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local Baia Mare. Doua dintre proiectele de hotarare de pe ordinea de zi au facut referire la parlamentarii Viorica Chereches (PNL) si Vlad Durus (USR), care au cerut Consiliului Local aprobare pentru inchirierea spatiului destinat organizarii si functionarii cabinetului parlamentar. In cladirile reabilitate din centrul istoric baimarean, Viorica Chereches a cerut un spatiu in cladirea M1 (91 mp), in timp ce Vlad Durus, in M2 (23 mp), la pretul de 2,5 euro/mp.

In urma acestei propuneri, consilierul Gheorghe Gligan a solicitat ca pretul de inchiriere sa fie de 6.5 euro/mp, insa initiativa acestuia nu s-a aprobat. Prin urmare, valoarea chiriei a ramas la 2,5 euro / mp, in conditiile in care un spatiu in cladirea Millennium poate fi inchiariat cu aproximativ 7 – 10 euro/mp.

Mai mult de atat, spatiile din cladirile respective au fost destinate organizarilor de conferinte sau diverse evenimente, in niciun caz pentru amenajarea de cabinete parlamentare.

„Am propus acest amendament, fiindca detinatorii de astfel de birouri acolo platesc mai mult de 2,5 euro/mp. In plus, banii pentru cabinetele parlamentare vin de la stat. Nu erau bani din buzunarele lor. Si totodata, daca Consiliul Local cerea 6,5 euro/mp era in favoarea noastra. Banii Consiliului Local sunt banii cetateanului, iar pentru parlamentari nu era un efort suma pe care am propus-o. Dar, se pare ca prin aceasta dorim sa facem un favor parlamentarilor si, din nou, nu cetatenilor din Baia Mare”, a conchis consilierul local, Gheorghe Gligan.

Reamintim ca in Consiliul Local Baia Mare, majoritatea o detin consilierii proveniti din formatiunea Coalitiei pentru Baia Mare, al carei presedinte este Catalin Chereches. Acesti consilieri au votat pentru un favor legat de Chereches, insa atunci cand a venit vorba de alte proiecte aflate pe ordinea de zi, s-au ridicat si au parasit sala. Responsabilitatea alesilor condusi de Chereches este evidenta.

ZiarMM

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

6 Comments

 1. teodor

  Depinde din ce unghi privesti lucrurile.Normal ca o chirie la pret dublu ar fi de preferat dar daca oamenii si-ar face treaba nici nu ar mai conta.Pai sediile partidelor date moca si in care fostii parlamentari si-au tras cate un sediu in care ba nu ii gaseai,ba frecau menta,erau mai o.k?Problema e ca rezultatele lor o sa fie apa de ploaie,iar peste 4 ani orasul si judetul o sa fie in acelasi loc,partidele in acest judet nefiind capabile de a face absolut nimic.Zetea,ce mai copilareste si se joaca de-a turismul,ca in rest oricum suntem zero.

  Reply
 2. rusznyak

  91 de mp pentru Viorica Chereches????? da’ catzi angajati sunt acolo??? 8 – 10 persoane????? la ce Dumnezeu trebuie atata spatiu??? ca dimensiune este unul dintre cele mai mari cabinete parlamentare din Romania!! cred ca madam Chereches a inchiriat un asa spatiu urias pentru grandomanul Kake in primul rand ca sa aiba si el pe unde sa stea ca sa traga sforile in oras….

  in legatura cu chiria… n-am cuvinte…eu as fi propus ca sa se perceapa o chirie de 0 euro/mp pentru doamna Viorica Chereches si 6,5 euro pentru Durus… ca sa fie clare treburile…

  despre consiliul local, ce sa mai spun… e consiliul rusinii… o catastrofa…cum naiba au fost baimarenii atat de prosti sa voteze asemenea specimene??? fac referire la 80% dintre consilierii locali…

  Reply
 3. Attila

  Si daca era chiria tripla, ea tot din bani publici era platita, ca doar nu credeti ca parlamentarii scot din buzunarul propriu vreun leu. Cu alte cuvinte, am fi luat din bugetul statului bani care sa fie platiti bugetului local. Cam ilogic.
  E ca argumentul ala ca marirea salariilor bugetarilor aduce mai multe venituri la buget prin impozitul pe salariu.

  Reply
 4. VICA

  Acesti consilieri fac ce vor desii sant pusi acolo pe ntru cetateni.Ar trebui sa raspunda si ei pentru ce fac .E o rusine sa dai si la partide spatii mari in buricul targului pe 2 lei cand primaria ar putea sa le inchirieze la pretul pietei.Asa au votat de multe ori consilieri in favoarea colegilor fara sa se gandeasca la binele oamenilor.Au votat schimbul de teren al lui Hoban de la periferia orasului si prin semnatura lor Hoban s-a ales cu terenul unde este kaufland si so imbogatit poate cu un million de euro.Asa poti fi bogat si om de afaceri cand dai cateva tunuri esti putred de bogat.A fost dupa cativa ani condamnat cu suspendare ca doar suma a fost mica iar primaria no cerut niciunui consilier sa plateaca paguba si nici lui Hoban.Asta este tara in care traim unde toti cei ce zic ca reprezinta poporul sant niste hoti care isi vad doar interesele lor si ale grupului.Daca ne uitam si in urma cu ani tot asa faceau, isi extindeaua afacerile pe domeniul public, pe trotuar faceau tot ce vroiau pe 2 lei.RUSINE, RUSINE FACETI ILEGALITATI CA NU PATITI NIMICA LEGEA E CU VOI.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1