AFACERI – Ce mărfuri le trimitem din Maramureș străinilor. Cele mai multe importuri sunt din Ucraina

Mobilierul de lemn fabricat în Maramureș este căutat peste tot în lume. Asta ar trebui să înțelegem atunci cand vedem datele oferite de Biroul Vamal de Interior Maramureș cu privire la activitatea de export din județ în primul semestru al anului în curs.

Principalele mărfuri importate în semestrul I al acestui an în Maramureș au fost placaj și panouri fibrolemnoase, cherestea, frize lemn lambriuri, țesături, huse saltele, huse perne, anvelope pneumatice noi din cauciuc, lingouri, articole de feronerie, piele bovine, mobilier din lemn sau piese și accesorii auto. Majoritatea importurilor vin din Ucraina, Turcia, China, Bosnia Herțegovina, Elveția, Taiwan, Belarus, SUA, Serbia sau Marea Britanie, de unde aducem în Maramureș țesături și aparate electrocasnice.

Principalele mărfuri exportate au fost mobilier (canapele și scaune tapițate), parchet din lemn, profile și componente din aluminiu pentru industria aeronautică, construcții prefabricate din lemn, cherestea, construcții metalice, tamplărie aluminiu, sticlă termopan pentru tamplărie. Exporturile au fost efectuate în principal în Turcia (mobilier din lemn), Elveția (mobilier din lemn), Norvegia (mobilier din lemn), Islanda (mobilier din lemn), Marea Britanie, Federația Rusă (mobilier din lemn), Republica Moldova, Canada, Ucraina, Israel sau Republica Coreea. Mai avem exporturi și către China, Arabia Saudită, SUA, Egipt sau Macedonia. De remarcat că exportăm către majoritatea acestor țări mobilier de lemn.

Exportăm, pe langă mobilier din lemn, materii prime și materiale pentru confecții textile, profile și componente din aluminiu pentru industria aeronautică, constructii metalice sau sticlă termopan pentru tamplărie

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu