Afacerile bulgaresti ale Primariei Baia Mare – Softul de 1 milion de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Baia Mare parea la un moment dat leader de necontestat al conceptului eGovernement in Romania, platind aproape 1.000.000 de dolari pentru un soft aplicabil in toate departamentele din Primarie. Fostul edil sef Anghel a fost visatorul utopic care voia sa dea unui oras de mineri si textiliste un concept gigant unic, prin care cetateanul, stapan in comunitate, sa poata sa controleze tot ce misca in administratia publica locala.

Suma era revoltator de mare pentru acele timpuri, intr-un oras in care strazile erau sparte, transportul in comun se facea cu autobuze second hand casate, zonele verzi erau ocupate de garaje, iar salubrizarea se facea in containere deschise si urat mirositoare.

Dar cine se putea pune cu dl. conf. univ. dr. ing. ajuns primar intr-un oras mediocru? Cum sa te apuci tu consilier local, cu o licenta la ff la „Goldis” sau „Bogdan Voda” sa contesti cuvintele lui dom’ profesor? Si uite asa, bugetul suplu al unui oras flamand a fost spoliat de intelegerea dintre o firma de baieti destepti si o administratie corupta.

In viata nu-i prost cine cere, prost e cine da, zice o vorba din popor. Iar orasul s-a procopsit cu un soft care nici azi nu e functional integral, un programel scris in pasareasca binara pentru niste functionari inca ancorati in era indigoului negru.

Au trecut anii si softul e tot neoperational, genereaza tot (d)efecte discutabile, dar milionul de dolari s-a dus pe apa Sasarului tot nesistematizat, in orasul in care iar se schimba bordurile. Zvonurile culese de la functionarimea cu aere de specialist (e un sef slobod de gura la audit) sustin cu tarie ca se negociaza prelungirea contractului cu Indeco Soft, firma care administreaza produsul genial de inutil cu care ne-a pricopsit edilul trecut in rezerva.

Pe ce bani, in ce conditii si mai ales cu ce efecte se va derula noul contract vom afla numai dupa realizarea achizitiei, daca se va face publica si nu cumva cineva va da un ok de principiu pentru noua manareala. Unde a mers milioanul de dolari, merge si milionul de euro, caci obrazul subtire cu cascaval se tine.

Carlos SACALUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2