Afacerile din comert au crescut cu 6,8% in primele sase luni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a inregistrat o crestere cu 6,8% in primele sase luni din acest an, comparativ cu perioada similara a anului precedent, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+9,7%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5,4%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,8%), informeaza AGERPRES.

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din comert au inregistrat o crestere cu 6,9% datorita avansului vanzarilor de produse nealimentare (+9,9%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,7%).

In luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta, cu 0,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,3%.

Ca serie bruta, avansul afacerilor a fost determinat de cresterile inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,4%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,3%). Vanzarile
de produse nealimentare au scazut cu 0,3%.

Pe serie ajustata, cresterile au fost generate de evolutiile bune din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,1%), vanzarile de produse nealimentare (+1,6%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,6%).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, atat ca serie bruta, cu 4,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,7%.

Pe serie bruta, cresterile au fost determinate de vanzarile de produse nealimentare (+7,8%), vanzarile de produse
alimentare, bauturi si tutun (+4,6%) si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,8%).

Ca serie ajustata, evolutia cifrei de afaceri a fost impulsionata de vanzarile de produse nealimentare (+8,6%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,1%) si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,3%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *