Afacerile din comert au crescut cu 6,8% in primele sase luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a inregistrat o crestere cu 6,8% in primele sase luni din acest an, comparativ cu perioada similara a anului precedent, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+9,7%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5,4%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,8%), informeaza AGERPRES.

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din comert au inregistrat o crestere cu 6,9% datorita avansului vanzarilor de produse nealimentare (+9,9%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,7%).

In luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta, cu 0,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,3%.

Ca serie bruta, avansul afacerilor a fost determinat de cresterile inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,4%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,3%). Vanzarile
de produse nealimentare au scazut cu 0,3%.

Pe serie ajustata, cresterile au fost generate de evolutiile bune din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,1%), vanzarile de produse nealimentare (+1,6%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,6%).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, atat ca serie bruta, cu 4,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,7%.

Pe serie bruta, cresterile au fost determinate de vanzarile de produse nealimentare (+7,8%), vanzarile de produse
alimentare, bauturi si tutun (+4,6%) si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,8%).

Ca serie ajustata, evolutia cifrei de afaceri a fost impulsionata de vanzarile de produse nealimentare (+8,6%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,1%) si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,3%).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole