Afacerile din comert au sporit cu 5,4% in primele zece luni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a inregistrat o crestere cu 5,4% in primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, datorita avansului vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,4%), vanzarilor de produse nealimentare (+6%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,9%), conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterea a fost de 5,9% datorita majorarii vanzarilor de produse nealimentare (+6,8%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,8%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,5%).

In luna octombrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 2,9% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%.

Pe serie bruta, avansul a fost generat de cresterile vanzarilor de produse nealimentare (+5,1%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,8%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,5%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2018, comparativ cu luna precedenta majorarea afacerilor a fost determinata de cresterile din vanzarile de produse nealimentare (+1,6%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,5%) si din vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,5%).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut ca serie bruta cu 6,6% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,1%.

Pe serie bruta, cresterea s-a datorat majorarilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,1%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,6%) si la vanzarile de produse nealimentare (+4,8%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterile au fost impulsionate de comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+8,3%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,8%) si vanzarile de produse nealimentare (+3,1%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *