Afacerile din comertul cu masini si motociclete au crescut cu 9% in primele sase luni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 9%, in primele sase luni ale acestui an, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+22,4%), comertul cu autovehicule (+17,4%) si la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,7%), potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

Scaderi au inregistrat activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-9,6%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, a crescut cu 10,8%, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu perioada ianuarie – iunie 2017, provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+5,9%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+5,3%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+3,8%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+3,6%) si de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,2%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o cifra de afaceri cu 4,5% mai mare.

In luna iunie 2018, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete fata de luna precedenta a scazut atat ca serie bruta cu 0,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei fata de luna precedenta a crescut ca serie bruta cu 3,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,8%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 7,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,7%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 1,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,7%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *