Afacerile din industrie s-au majorat cu 13,7%, in T1

PNL

Activitatile din industriile de prelucrare si extractiva au contribuit la cresterea cu 13,7% a cifrei de afaceri din industrie, in primul trimestru al anului, comparativ cu acelasi interval din 2017, reiese din datele Institutului National de Statistica (INS), publicate vineri, informeaza AGERPRES.

Conform statisticii, in perioada ianuarie – martie 2018, activitatea din industria prelucratoare a consemnat un salt de 14%, in timp ce industria extractiva s-a majorat cu 3,5%, fata de primele trei luni din anul anterior.

Pe marile grupe industriale, au fost inregistrate cresteri ale cifrei de afaceri in sectoarele: industria bunurilor de capital (+17,6%), industria energetica (+17,5%), industria bunurilor intermediare (+12,9%), industria bunurilor de uz curent (+7,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+7%).

La nivelul lunii martie 2018, in comparatie cu februarie 2018, afacerile din industrie au crescut cu 14,4%, ca urmare a rezultatelor pozitive din industria prelucratoare (+14,4%) si industria extractiva (+13%). In acelasi timp, in functie de marile grupe industriale, majorari ale cifrei de afaceri au fost inregistrate in: industria energetica (+20,2%), industria bunurilor de uz curent (+17,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,7%), industria bunurilor intermediare si industria bunurilor de capital (+12,9%, fiecare).

Crestere a cifrei de afaceri in industrie s-a consemnat in luna martie din acest an comparativ cu intervalul similar din 2017. Astfel, majorarea a fost, pe ansamblu, de 9,3%, ca urmare a activitatilor din industria extractiva (+18,4%) si industria prelucratoare (+9%). De asemenea, in aceasta marja, afacerile din industria energetica au crescut cu 33,6%, industria bunurilor de capital, cu 14%, industria bunurilor de uz curent si industria bunurilor de folosinta indelungata – cu 4,6%, fiecare, si industria bunurilor intermediare (+2,5%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2