Afacerile in comertul cu amanuntul au crescut cu 7,1% in primele noua luni ale acestui an

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a inregistrat o crestere cu 7,1% in primele noua luni a acestui an, comparativ cu perioada similara din 2018, datorita avansului vanzarilor de produse nealimentare (+8,8%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,3%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,1%).

Potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS) remis, miercuri, AGERPRES, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada mentionata, afacerile din comert au crescut tot cu 7,1% pe fondul majorarii vanzarilor de produse nealimentare (+9,1%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,3%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,9%).

In luna septembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a scazut pe ansamblu cu 2,6% fata de august 2019, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,3%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-5,2%). In schimb, vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 1,6%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut pe ansamblu cu 0,7%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+1,8%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,9%).

Pe de alte parte, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 0,7%.

Fata de septembrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 7,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 7%.

Astfel, ca serie bruta avansul a fost generat de cresterile inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+9,1%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,3%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,6%).

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2019, comparativ cu luna septembrie 2018, cresterea a fost determinata de vanzarile de produse nealimentare (+8,6%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+6,1%) si din vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,8%).

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *