Afacerile Oltchim au crescut anul trecut cu 19%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Combinatul Oltchim a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,142 miliarde lei, cu 180 milioane lei (19%) mai mare fata de cea din 2017, conform rezultatelor financiare preliminare publicate joi pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, informeaza AGERPRES.

Rezultatul brut a crescut cu 36 milioane lei (54%) comparativ cu 2017, la 66,76 milioane lei. Rezultatul net a fost de 6,74 milioane lei.

In 2018, Oltchim a valorificat 76% din cifra de afaceri la export si pe piata intracomunitara. Valoarea livrarilor la export si a celor pe piata intracomunitara, in suma de 186 milioane euro, depaseste de 6 ori valoarea importurilor si achizitiilor intracomunitare, in suma de numai 28 milioane euro, rezultand o balanta externa pozitiva de 158 milioane euro.

“In anul 2018, activitatea societatii Oltchim a fost afectata de vanzarea activelor de pe platforma industriala de la Ramnicu Valcea, respectiv activele functionale, catre societatile Dynamic Selling Group SRL si Chimcomplex Borzesti. In luna iunie 2018 a fost finalizat contractul de vanzare a activului Divizia Materiale de Constructii Ramplast, incheiat cu Dynamic Selling Group SRL, in calitate de cumparator, prin incasarea pretului tranzactiei, in valoare de 12.111.320 lei fara TVA. In data de 7 decembrie 2018, in baza contractului de vanzare active, au fost vandute activele (drepturi de proprietate intelectuala, terenuri, constructii, bunuri mobile, investitii in curs) aferente instalatiilor clorosodice, propenoxid, polioli-polieteri, oxo-alcooli, utilitati, parcul de vagoane, monomer, PVC I, de pe platforma industriala Rm. Valcea. Valoarea tranzactiei a fost de 589.328.986 lei, fara TVA”, se mentioneaza in raport.

In urma acestor tranzactii, Oltchim a ramas cu active in conservare, pentru care se vor continua procedurile prevazute prin planul de Reorganizare. La 31 decembrie 2018, numarul de salariati a scazut la 616.

Un alt aspect cheie cu impact asupra activitatii viitoare a societatii il constituie finalizarea, in decembrie, a investigatiei demarate in aprilie 2016 de catre Comisia Europeana, pentru a stabili daca anumite masuri luate de Romania in sprijinul Oltchim respectau normele UE privind ajutoarele de stat, concluzionand ca finantarea publica acordata de Romania combinatului, de circa 335 milioane euro, plus dobanzi, este incompatibila cu normele UE privind ajutoarele de stat si trebuie sa fie recuperata de Romania de la Oltchim.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2