Afectat de vânturile puternice, radomul radarului de pe Igniș a fost înlocuit cu unul nou (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vânturile puternice înregistrate anul trecut au cauzat ruperea unui element al radomului, afectând sistemul de funcționare al radarul hidrometorologic de pe vârful Igniș, în județul Maramureș.

Astfel, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș au intervenit în regim de urgență pentru punerea în siguranță a echipamentelor radarului.

”Denumit și “casa radarului”, radomul asigură protecția echipamentelor electronice și mecanice ale radarului. Noul radom a fost transportat pe vârful Igniș, la altitudinea de 1.307 metri, împreună cu echipamentele și materialele necesare pentru efectuarea lucrării de înlocuire a celui defect.

În prezent, o echipă de specialiști montează radomul, urmând ca la începutul lunii iulie, radarul să fie repus în funcțiune.
Radarul de pe vârful Igniș este parte integrantă a proiectului Flood Prevention in the Upstream Tisa River Basin – Prevenirea inundațiilor pe râul Tisa din amonte.

Rolul radarului  asigură creșterea gradului de apărare a populației prin diminuarea timpului de anticipare a viiturilor și a fenomenelor meteorologice din bazinele hidrografice ale Prutului superior și Tisei superioare. Datele furnizate de radarul hidrometeorologic Igniș sunt utilizate în elaborarea prognozelor hidrologice și meteorologice”, transmite Apele Române Someș-Tisa.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2