Afganistan: Atac impotriva unui spital de langa baza Americana Bagram, soldat cu raniti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un atentat impotriva unui spital in constructie de langa baza militara americana din Bagram, la nord de Kabul, s-a soldat cu cel putin cinci raniti afgani, miercuri, au anuntat surse locale si militare americane, informeaza AFP.

„Forte inamice au intreprins un atac impotriva bazei aeriene din Bagram in aceasta dimineata, tintind o instalatie medicala in constructie si destinata afganilor care locuiesc langa baza”, se spune intr-un comunicat al misiunii NATO in Afganistan, Resolute Support, scrie Agerpres.

„Cinci civili raniti au fost transferati la spital”, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al guvernatorului provinciei Parwan, Wahida Shahkar.

Guvernatorului districtului Bagram, Abdul Shukoor Qudoosi, a declarat la randul sau ca „explozia puternica” ce „a avariat mai multe case” s-a soldat cu „peste 50 de civili raniti”. Atentatul nu s-a soldat cu victime printre fortele de coalitie, se precizeaza in comunicatul Resolute Support. Atacul, care nu a fost revendicat deocamdata, a intervenit pe fondul reluarii discutiilor dintre talibani si SUA, la Doha, pentru a ajunge la o retragere a fortelor americane din Afganistan, in schimbul unor masuri de raspuns din partea insurgentilor.

Guvernatorul a mentionat ca atacul a implicat o masina-capcana si atacatori inarmati.

Baza din Bagram, aflata sub controlul fortelor americane, este situata la circa 60 de kilometri la nord de Kabul. Presedintele american Donald Trump a efectuat aici o vizita-surpriza la 28 noiembrie, pentru a sarbatori Thanksgiving (Ziua Recunostintei) alaturi de trupele americane si a se intalni cu presedintele afgan Ashraf Ghani.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole