Afganistan: Zeci de morti dupa atacurile talibanilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Zeci de soldati si civili afgani au fost ucisi sau raniti in atacuri intreprinse de catre talibani in provinciile afgane Takhar (nord) si Ghazi (sud-est), au indicat joi oficiali, citati de agentia dpa, titrat de Agerpres.

Un numar intre 14 si 20 de soldati ai armatei afgane au fost ucisi dupa ce a fost atacata baza lor din districtul Khawjs Ghar din Takhar in noaptea de miercuri spre joi, au declarat pentru dpa doi membri ai consiliului provinciei, Mohammad Azam Afzali si Sayed Salahuddin Burhani, precizand ca intre 10 si 16 militari au fost de asemenea raniti.

Potrivit lui Afzali, sapte soldati ai armatei au fost ucisi si alti sapte raniti in apropiere de districtul Dasht-e Archi miercuri noaptea.

Intre timp, atacul talibanilor in districtul Jaghori din Ghazni a continuat. Raman insa neclare relatarile referitoare la victimele in randul fortelor politiei locale si al civililor care au pus mana pe arme.

Joi dimineata, talibanii au inceput sa atace si au reocupat doua posturi de control pe care le-au pierdut anterior in cursul unor lovituri aeriene in zonele Hotqul si Dawood, au afirmat doi membri ai consiliului provinciei, Khaliq Dad Akbari si Mohammad Nawrooz. Luptele in zona continua.

Potrivit unui localnic din Jaghori, Asad Arman, comandouri ale armatei au ajuns cu elicopterul joi dimineata, determinandu-i pe militanti sa se retraga.

Jaghori, un district unde siitii Hazara sunt predominanti, este unul dintre cele sigure din provincie, care a devenit tinta atacurilor talibanilor ca urmare a unui asalt al militantilor impotriva provinciei vecine Uruzgan.

In ultimele luni, militantii talibani si-au intensificat atacurile impotriva fortelor afgane de securitate si a institutiilor guvernamentale, lasand trupele rasfirate pe cuprinsul tarii.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2