Afinele sunt recomandate pentru protejarea gingiilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

afineSe stie de multa vreme ca afinele prezinta numeroase avantaje pentru sanatate, iar recent a mai fost pus in evidenta unul: au efect protector impotriva inflamarii gingiilor, scrie portalul passionsante.be, citat de Agerpres.

Este vorba de fapt despre un extract de afine salbatice, testat in laborator impotriva Fusobacteium nucleatum, o bacterie extrem de prezenta in placa dentara si care este asociata cu gingivita — inflamarea gingiilor. Netratata, aceasta evolueaza spre parodontita, care afecteaza tesuturile de sustinere a dintilor, cu un risc real de retragere a gingiilor.

Polifenolii din afine, care se gasesc din abundenta in micile fructe, franeaza cresterea acestor bacterii si le impiedica sa formeze un biofilm (o colonie), etapa majora in constructia placii dentare. Cea mai buna metoda preventiva este perierea dintilor de doua ori pe zi si efectuarea unui detartraj o data pe an, fiindca perierea nu inlatura tartrul consolidat.

Cercetatorii afirma ca anumite componente ale afinelor salbatice ar putea fi folosite ca principii active ale unei ape de gura, de exemplu. Ei continua cercetarile pentru a stabili cea mai buna metoda de protejare a gingiilor si a cavitatii bucale si recomanda introducerea afinelor in regimul alimentar obisnuit, incheie passionsante.be.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *