Afla cum poti dona celule stem pentru bolnavii de leucemie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Sanatatii a lansat o campanie de comunicare pentru promovarea donarii de celule stem hematopoietice pacientilor din Romania care au nevoie de un transplant si care nu au donatori compatibili inruditi.

Campania este organizata de Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) in colaborare cu toate unitatile sanitare care desfasoara activitati de recrutare si testare a donatorilor de celule stem hematopoietice.

Pana in prezent, un numar de patru vieti au fost salvate in urma procedurilor de transplant de celule stem de la donator neinruditi realizate in unitatile sanitare romanesti

Una dintre activitatile de baza ale Registrului o constituie organizarea si mentinerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice si in acelasi timp cu pacientii care au nevoie de un transplant.

In cazul in care un pacient din Romania are nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice si nu au fost identificati donatori compatibili in familie, Registrul va incerca sa gaseasca donatori compatibili pentru el.

Toate persoanele sanatoase, cu varsta intre 18 si 45 de ani, se pot inscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice, iar recoltarile se pot face pana la 60 de ani.

Cei care doresc sa devina donatori pot contacta TelVerde 0800 88 STEM (7836), numar apelabil din reteaua Romtelecom, sau accesa site-ul www.registru-celule-stem.ro.

Donarea de celule stem hematopoietice este voluntara, anonima si neremunerata. De aceasta vor beneficia copiii si adultii din Romania, diagnosticati cu leucemie sau alte boli grave ale tesutului sanguin sau ale sistemului imunitar.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2