AFM: Buget de 400 de milioane de lei pentru cresterea eficientei energetice a retelelor de termoficare si reducerea emisiilor de CO2

home camp2
home camp2
home camp2

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) va aloca 400 de milioane de lei pentru lucrari destinate cresterii eficientei energetice a retelelor de termoficare si reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera ale acestora, incluse in cadrul unui program multianual implementat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Potrivit unui comunicat de presa al AFM, transmis vineri AGERPRES, in data de 3 iulie 2019, a fost publicata in Monitorul Oficial, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finantare a investitiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea si extinderea sau infiintarea sistemelor de alimentare centralizata cu energie termica a localitatilor si pentru modificarea si completarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006 – Programul Termoficare, implementat de MDRAP.

“Administratia Fondului pentru Mediu contribuie la acest program prin alocarea a 400 milioane lei pentru lucrarile destinate cresterii eficientei energetice a retelelor de termoficare si reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera ale acestora, in acord cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului institutional si autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finantelor Publice, de a scoate la licitatie certificatele de emisii de gaze cu efect de sera atribuite Romaniei la nivelul Uniunii Europene aprobata prin Legea nr. 163/2012, cu modificarile si completarile ulterioare si cu domeniile stabilite prin directivele europene”, se mentioneaza in comunicat.

Institutia precizeaza ca acest program de finantare vine in contextul necesitatii cresterii contributiei sectorului energetic la indeplinirea obiectivelor privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon si eficienta energetica prin modernizarea, extinderea sau infiintarea sistemelor de alimentare centralizata cu energie termica a localitatilor.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *