AFM: Persoanele fizice si juridice pot aplica in Programele „Rabla” si „Rabla Plus” pana pe 20 decembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

rablaPersoanele fizice si juridice mai pot aplica in cadrul Programelor Rabla Clasic si Rabla Plus pana pe data de 20 decembrie, inclusiv, dupa ce Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a anuntat, luni, prelungirea termenului-limita, informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national (Rabla Clasic), valabilitatea Notei de inscriere este de 120 de zile, fara a depasi data de 27 decembrie 2016, iar pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic (Rabla Plus), valabilitatea Notei de inscriere nu va depasi data de 27 decembrie 2016.

De asemenea, data stabilita pentru depunerea ultimei cereri de decontare in cadrul ambelor programe este tot 27 decembrie 2016.

In plus, a fost introdusa posibilitatea prelungirii pana la data de 31 mai 2017 a valabilitatii contractelor de finantare nerambursabila incheiate de producatorii validati cu AFM, precum si posibilitatea depunerii a doua cereri de decontare in cursul lunii decembrie 2016, respectiv in data de 15 decembrie 2016 si in data de 27 decembrie 2016.

AFM precizeaza ca producatorii validati care doresc sa beneficieze de prelungirea valabilitatii contractelor pentru finantare nerambursabila si modificarea termenelor pentru depunerea cererilor de decontare sunt invitati la sediul Administratiei pentru semnarea actelor aditionale pe 15 decembrie, intre orele 9:00 — 16:00.

„Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national” (Programul „Rabla”) pentru persoanele fizice a fost lansat pe 14 iunie 2016. Pentru acest an, bugetul alocat initial celor doua axe ale Programului ‘Rabla’ a fost de 220 de milioane de lei, din care 75 de milioane de lei alocate extensiei ‘Rabla Plus’, atat pentru achizitionarea de autovehicule noi electrice si electrice hibride, cat si pentru finantarea retelei de statii de incarcare a acestora.

Ulterior, programul a beneficiat de trei suplimentari de buget: prima in 18 iulie (cu 4.000 de tichete electronice), a doua in 12 octombrie (cu 2.000 de tichete, in valoare de 12 milioane lei) si cea de-a treia in 21 noiembrie (un plus de 3.538 de vouchere, in valoare de aproximativ 23 de milioane de lei).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2