AFP: Agenţia naţională de presă a Sloveniei, cu fondurile tăiate, după ce şi-a atras critici din partea premierului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernul sloven a suspendat finanţarea agenţiei de presă naţionale STA, a cărei activitate a generat critici din partea premierului conservator Janez Jansa, a indicat un înalt responsabil de la Ljubljana marţi, potrivit AFP, informează AGERPRES.

“Nu putem finanţa STA şi nici semna un nou contract pentru 2021”, le-a declarat jurnaliştilor şeful serviciului de informare al guvernului, Uros Urbanija, conform căruia conducerea agenţiei nu a furnizat conturile societăţii.

Serviciul de informare al executivului sloven finanţează cu 2 milioane de euro anual agenţia naţională de presă STA, creată în 1990 când ţara a decis să părăsească Iugoslavia.

Directorul STA, Bojan Veselinovic, a afirmat – la televiziunea publică – că a furnizat toate informaţiile necesare, dar a refuzat să ofere date despre angajaţii săi şi activitatea editorială a agenţiei de presă.

“Dacă aş accepta să le dau explicaţii despre lungimea unui interviu sau reportaj sau despre motivul pentru care redactorul-şef şi 21 de jurnalişti au semnat o declaraţie, aş încălca legea mass-media”, a adăugat el.

La puţin timp după ce şi-a preluat atribuţiile în martie, premierul sloven a criticat pe Twitter mass-media care pun sub semnul întrebării modul său de gestionare a pandemiei de COVID-19, acuzându-le de răspândirea unor informaţii false şi că servesc interesele opoziţiei.

În octombrie, el a scris într-un tweet că STA este o “ruşine naţională” pentru că acordase mai mult spaţiu unui interviu cu un muzician care criticase guvernul decât propriei sale întâlniri cu omologul său ungar Viktor Orban.

Asociaţia jurnaliştilor sloveni a denunţat suspendarea finanţării pentru agenţia naţională de presă STA.

“Este vorba în mod clar despre o nouă tentativă de a distruge agenţia naţională de presă, care reprezintă unul dintre pilonii unei informări imparţiale şi de calitate”, a declarat această asociaţie, adăugând că aşa ceva “a fost văzut deja în Ungaria”, potrivit AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *