Agentia BNR Maramures invita publicul la ”Ziua portilor deschise”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Banca Nationala a Romaniei (BNR) organizeaza miercuri, 17 aprilie, in intervalul 11:00 – 19:00, „Ziua portilor deschise”.

Cu ocazia implinirii a 139 de ani de la infiintare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din Bucuresti, precum si sucursale regionale si agentii ale BNR din teritoriu.

In acest context, agentia BNR Maramures invita publicul larg sa-i viziteze sediul din orasul Baia Mare, strada Gheorghe Sincai, nr.34, unde va avea accesla informatii referitoare la istoria si identitatea Bancii Nationale a Romaniei.

In Bucuresti, cei interesati vor avea acces in Palatul Vechi al Bancii Nationale, situat in Centrul Vechi din Bucuresti, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25. Publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administratie si vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmura, colectia numismatica si expozitiile: „Istoria leului”, „Banca Nationala a Romaniei si Marea Unire”, „Istoria bancnotei romanesti” si „TezAur”.

Amenajata in cadrul Muzeului BNR, expozitia permanenta „TezAur”proiecteaza un concept modern si original, care porneste de la imaginea Pamantului ca depozitar al zacamintelor de aur, iar vizitatorii vor descoperi informatii inedite despre metalul nobil si vor putea admira lingouri autentice din aur si monede din aur din Tezaurul Bancii Nationale. Expunerea este completata cu exemple de tipuri de zacaminte aurifere – un filon aurifer si flori de mina continand elemente native de aur pe matrice de cuart.

Vizitatorii vor primi un set de materiale cu imagini si informatii succinte despre fondatorul bancii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR si istoria monedei nationale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2