Agentia de presa nord-coreeana: Kim Jong Un a primit o scrisoare ”excelenta” din partea lui Donald Trump

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a primit o scrisoare personala ”excelenta” din partea presedintelui american Donald Trump, a anuntat duminica dimineata agentia nord-coreeana KCNA, in conditiile in care negocierile intre cele doua tari bat pasul pe loc, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

„Dupa ce a citit scrisoarea”, Kim a declarat cu satisfactie ca textul acesteia este „excelent”, relateaza KCNA. „Subliniind aprecierea sa pentru gandirea politica si curajul extraordinar al presedintelui Trump, Kim Jong Un a declarat ca va studia cu atentie continutul interesant al scrisorii”, adauga agentia nord-coreeana.

KCNA nu a oferit alte detalii cu privire la continutul scrisorii. Casa Alba a refuzat sa confirme trimiterea de catre Donald Trump a unei scrisori omologului sau nord-coreean, insa Presedintia sud-coreeana a declarat ca este la curent cu existenta acesteia. Seulul considera aceasta „un lucru pozitiv, in masura in care dialogul intre Coreea de Nord si SUA continua sa avanseze prin intermediul unor schimburi de scrisori la cel mai inalt nivel”, a subliniat Presedintia Coreei de Sud.

La 11 iunie, Donald Trump a declarat ca a primit o scrisoare „minunata si foarte calda” din partea lui Kim Jong Un, adaugand ca el continua sa aiba incredere in liderul nord-coreean, in pofida lipsei unor progrese tangibile asupra procesului de denuclearizare.

Tensiunile dintre Coreea de Nord si restul lumii s-a diminuat considerabil anul trecut. Ea a atins puncte culminante in timpul anilor precedenti, in urma testelor nucleare si tirurilor de rachete practicate de regimul de la Phenian.

Simbolul destinderii l-a constituit summitul istoric din 2018, de la Singapore, dintre Kim si Trump. Insa un al doilea summit Trump-Kim, in februarie la Hanoi, nu a dus la niciun rezultat, americanii si nord-coreenii ramanand blocati asupra problema denuclearizarii coreene. Washingtonul cere ca aceasta sa aiba loc inaintea ridicarii sanctiunilor internationale, ceea ce Phenianul refuza.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2