Agentia Mondiala Antidoping a publicat noile reguli in contextul pandemiei

PNL

Agentia Mondiala Antidoping (AMA/WADA) a publicat vineri noile reguli pentru a asigura testarea continua a sportivilor in ciuda constrangerilor generate de pandemia de coronavirus, scrie AFP, titrat de Agerpres.

AMA/WADA solicita Agentiilor nationale antidoping sa respecte restrictiile instituite de autoritatile din tarile lor, chiar daca aceste constrangeri ”impiedica activitatea zilnica a tuturor celor implicati” in lupta impotriva dopajului.

Obiectivul noilor directive este ”sa ofere o protectie adecvata sportivilor si personalului care se ocupa de testarea antidoping, asigurand in acelasi timp integritatea programelor de testare, in special in perspectiva JO 2020”, potrivit unui comunicat de presa al AMA/WADA.

Cei responsabili de colectarea esantioanelor de la sportivi nu trebuie sa prezinte niciun fel de simptom care ar putea duce cu gandul la Covid-19, recomanda AMA/WADA. De asemenea, ei trebuie sa ii intrebe pe sportivii controlati daca au simptome ale infectiei.

Daca un angajat al unei Agentii antidoping a contractat virusul, sportivii pe care i-a testat trebuie sa fie anuntati imediat, si invers, spune WADA.

Echipamentele de protectie, cum ar fi mastile, trebuie utilizate in timpul inspectiilor. In zonele in care pandemia face testarea mai complicata, agentiile antidoping ar trebui sa ”ia in considerare concentrarea programului lor vizandu-i pe sportivii de la discipline cu risc ridicat”.

In tarile in care testarea nu mai este posibila, AMA/WADA, agentiile nationale si federatiile sportive vor trebui sa lucreze impreuna ”imediat ce situatia va incepe sa revina la normal”.

”Chiar si cu aceasta pandemie, sportivii trebuie sa stie ca pot fi intotdeauna controlati, oriunde si oricand”, subliniaza AMA/WADA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1