Agentia mondiala antidoping (WADA) a exclus Cannabidiolu de pe lista substantelor interzise

Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia mondiala antidoping a exclus Cannabidiolul, un compus al marijuanei, de pe lista substantelor interzise care va intra in vigoare cu anul 2020, relateaza agentia EFE.

Noua lista a WADA pentru 2020 precizeaza ca ”toti cannabinoizii naturali si sintetici raman interzisi”, dar in acest grup nu mai figureaza Cannabidiolul (CBD). Cannabidilul si Tetrahydrocannabinolul (THC) sunt compusii dominanti ai marijuanei. Conform legii din SUA, daca CDB deriva dintr-o planta de canepa cu un continut mai mic de 0,3% THC, acest compus devine legal.

THC-ul induce stari psihoactive (utilizatorul are o senzatie de ”high”) , iar la polul opus CBD-ul nu are proprietati psihoactive, titreaza Agerpres.

WADA a adaugat suplimentul ”ecdistorena”, un extract natural din spanac, care imbunatateste randamentul sportivilor, in programul sau de monitorizare pentru evaluare.

Pe lista substantelor interzise nu mai apare din 2020 gazul argon, care a devenit prohibit in 2014, pentru ca s-a considerat ca are capacitatea de a genera globule rosii si a fost inclus printre stimulantii de clasa EPO.

Noua lista a substantelor interzise a fost facuta publica de WADA cu trei luni inainte de intrarea in vigoare pe 1 ianuarie 2020, pentru ca sportivii sa aiba timp de a lua nota cu noile modificari.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole