Agentia Nationala Antidrog va desfasura si anul acesta in unitatile scolare activitati de prevenire a consumului de droguri

Specialistii Agentiei Nationale Antidrog (ANA), prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog din tara, vor desfasura si anul acesta in gradinite, scoli si licee activitati de prevenire a consumului de droguri, informeaza un comunicat transmis duminica de institutie, informeaza AGERPRES.

In perioada 7 – 20 septembrie, in cadrul campaniei nationale “10 pentru Siguranta!”, initiata de Ministerul Afacerilor Interne, specialistii ANA, impreuna cu reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ai Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane, deruleaza in unitatile de invatamant activitati de informare, prevenire, educare, constientizare si sensibilizare in legatura cu riscurile consumului de substante interzise, implicatiile privind traficul de persoane, siguranta personala si a bunurilor proprii, siguranta pe Internet, bullying/cyberbullying, prevenirea disparitiilor, prevenirea abuzurilor sexuale, prevenirea delincventei juvenile.

De asemenea, si in anul scolar 2019 – 2020, Agentia Nationala Antidrog le-a pregatit elevilor, cadrelor didactice si parintilor, proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri, prin promovarea alternativelor de viata sanatoasa si dezvoltarea abilitatilor de refuz al consumului de droguri. Proiectele se adreseaza prescolarilor si elevilor pe cicluri de scolarizare (primar, gimnazial si liceal) si contin teme adaptate nivelului lor de intelegere si asimilare, precizeaza ANA.

Astfel, in acest an scolar, ANA, in parteneriat cu structurile teritoriale ale Ministerului Educatiei Nationale, va dezvolta proiectele traditionale “Mesajul meu Antidrog” – pentru elevii de gimnaziu si liceu, “Necenzurat” – pentru elevii de 12-14 ani, “Fred Goes Net” – pentru elevii de 14-19 ani si va realiza activitati de prevenire a consumului de droguri in cadrul programului Ministerului Educatiei Nationale ,,Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

Specialistii ANA vor continua derularea celor doua proiecte care au inregistrat un mare succes in randul copiilor in anul scolar anterior, proiectul ,,ABC-ul emotiilor” – pentru elevii din clasele I si a II-a si proiectul ,,Cum sa crestem sanatosi” – pentru prescolari si pentru elevii din clasa pregatitoare.

Prin intermediul proiectului de prevenire in familie a consumului de droguri ,,Eu si copilul meu”, specialistii ANA isi propun sa consolideze legaturile afective dintre membrii familiei (parinte-copil, parinte-parinte, copil-copil), precum si pe cele dintre acestia si scoala. Astfel, parintii vor avea ocazia sa participe la acest proiect si sa dobandeasca deprinderile necesare in a comunica eficient cu propriii copii si a recunoaste semnele in cazul consumului de droguri de catre acestia.

Totodata, in activitatile pe care ANA le propune pe parcursul acestui an scolar sunt prevazute module de formare de baza in domeniul adictiilor, destinate personalului didactic din invatamantul preuniversitar, in vederea cresterii capacitatii acestuia de a identifica si reduce factorii de risc, precum si de a creste influenta factorilor de protectie in legatura cu consumul de droguri.

“In prima zi de cursuri, specialistii Agentiei se vor afla in mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje antidrog, ce au ca scop informarea si constientizarea efectelor si riscurilor pe care le produce consumul de droguri asupra organismului. Echipa Agentiei Nationale Antidrog ureaza elevilor, cadrelor didactice si parintilor succes in noul an scolar!”, se mai arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1