Agentii: Coreea de Nord nu este pregatita sa poarte discutii cu Coreea de Sud in Rusia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Politicieni din Coreea de Nord si Coreea de Sud nu vor purta discutii directe luni in Rusia despre programul nuclear si de rachete al Phenianului, in ciuda participarii lor la acelasi eveniment, au anuntat duminica agentiile ruse de presa, citate de Reuters, informeaza AGERPRES.

Valentina Matvienko, presedinta camerei superioare a parlamentului rus, Consiliul Federatiei n.r., urmeaza sa discute aceasta problema in intalniri separate cu un sef adjunct al legislativului nord-coreean si cu seful parlamentului sud-coreean pe marginea unui congres al parlamentarilor luni la Sankt Petersburg, a anuntat duminica un inalt oficial parlamentar rus citat de TASS.

Anterior, agentia TASS a citat un parlamentar rus declarand ca Moscova cheama cele doua tari sa foloseasca aceasta ocazie pentru a avea discutii directe si incerca sa-si reduca diferentele.

Dar agentia de presa RIA i-a citat duminica pe Piotr Tolstoi, vicepresedinte al camerei inferioare a parlamentului rus, Duma de Stat n.r., si pe un membru nenumit al delegatiei Coreii de Nord declarand ca nu vor fi niciun fel de discutii directe.

Potrivit delegatului nord-coreean care nu a fost numit, presiunea Statelor Unite asupra Phenianului si exercitiile militare SUA-Coreea de Sud inseamna ca preconditiile necesare unor astfel de discuti nu au fost indeplinite.

Testele nucleare si lansarile de rachete efectuate de Coreea de Nord au amplificat tensiunile globale si au determinat mai multe runde de sanctiuni internationale in Consiliul de Securitate al ONU.

Potrivit unui plan de dezescaladare sustinut de Rusia si China, Coreea de Nord ar urma sa suspende programul de rachete balistice si Statele Unite si Coreea de Sud ar impune simultan un moratoriu asupra exercitiilor cu rachete la scara larga, ambele masuri vizand sa deschida calea pentru discutii multilaterale, adauga Reuters.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *