AGLOMERAȚIE – Sensurile giratorii de la intrările/ieșirile din Baia Mare nu mai fac față valorilor de trafic actuale

Județul Maramureș are nevoie de infrastructură rutieră modernă nu doar așternută pe hartie, ci și transpusă-n realitate. Serviciul Rutier Maramureș trage un semnal de alarmă referitor la lipsa infrastructurii rutiere, lipsa centurilor ocolitoare la cele două municipii, respectiv absența autostrăzilor sau a drumurilor expres.

Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș, spune că infrastructura actuală nu ține pasul cu valorile de trafic actuale, din nefericire, „în sensul că sensurile giratorii proiectate în urmă cu mai mulți ani au fost eficiente pană acum 10-15 ani. Din păcate nu mai fac față valorilor de trafic actuale. Ne dorim autostrăzi, ca toată lumea, în condițiile în care nu vom atrage fonduri europene și să investim în infrastructură, drumurile expres mai sunt o soluție, nu va fi bine”.

„Proiectul Baia Mare -Vaja este cunoscut de toată lumea, colegii unguri au făcut partea care le revenea lor și noi nici măcar nu am început. Avem centura orașului Satu Mare, care are profil de drum expres, este cu separatoare de sens, două benzi, este cam ceea ce ne dorim la Baia Mare. Proiectul de la Baia Mare prevede două treceri supraterane la Clubul Văcarilor și Italsofa. Așteptăm de la Consiliul Județean realizarea acestui proiect. Toată lumea vede coloanele de mașini care se formează la intrarea în municipiu, atat dinspre partea Lăpușel-Recea, respectiv Tăuții Măgherăuș, iar mai nou avem aglomerație și la drumul județean dinspre Săcălășeni către Baia Mare sau a DN18B Targu Lăpuș-Baia Mare”, spune Gherman.

Apoi, Baia Mare și Sighetu Marmației au nevoie de locuri de parcare cat mai multe. La fel Borșa sau Vișeu de Sus.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu